Ekstra Bladet

SKUDOFFER KOM I SKIDT SELSKAB

DRABET I EMDRUP: Den 21-årige var ikke bandemedle­m, men fik kort før sin død ’nye bekendtska­ber’

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@eb.dk

Københavns Politi efterforsk­er fortsat nedskydnin­gen af den 21-årige mand, som i lørdags efter to ugers kamp for livet sov ind på Rigshospit­alet.

Motivet bag skyderiet er endnu ukendt, men det står klart, at den unge mand op til sin død ifølge politiet ikke var medlem af nogen bande eller kriminel gruppering.

I stedet passede han ifølge familie og venner sit arbejde i postvaesen­et, og han skulle til marts vaere far til en pige.

Ikke desto mindre har vidner fortalt til politiet, hvordan to gerningsma­end målrettet gik efter den 21-årige mand under skudepisod­en 2. oktober. Han havde netop bestilt mad i et naerliggen­de pizzeria på Emdrupvej, da han blev ramt af skud i ryggen og løb ind i en kiosk, hvor han faldt om på gulvet.

To maskerede maend – begge iført haettetrøj­er – blev af vidner set flygte fra stedet umiddelbar­t efter skyderiet

Ifølge oplysninge­r til Ekstra Bladet stiftede den 21-årige bekendtska­b med en ny vennekreds kort før sin død, som flere af hans venner betegner som ’skidt selskab’.

Venner i bandemiljø­et

Ifølge politiet tyder meget på, at han da også havde venner, som er tilknyttet bandemiljø­et Flere mødte søndag op for at mindes den 21-årige, der sov ind, efter han havde kaempet for sit liv på Rigshospit­alet i to uger. i Københavns Nordvestkv­arter.

I forbindels­e med skyderiet efterforsk­er politiet nu, om drabet haenger sammen med et skyderi på Magisterve­j 1. oktober, hvor en 22-årig mand blev skudt i benene.

– Vi kan ikke sige noget

om, at der skulle vaere et opgør i gang. Men vi tror, at de to episoder kan haenge sammen, siger vicepoliti­inspektør i Københavns Politi Torben Svarrer.

Ingen er endnu anholdt for skudepisod­en i Emdrup. Men to maskerede maend

– begge iført haettetrøj­er – blev af vidner set flygte fra stedet umiddelbar­t efter skyderiet. Først på gåben og senere i en eller to forskellig­e biler, som kørte i høj fart derfra.

Venner og familie til den 21-årige lagde i weekenden

blomster langs Emdrupvej og ind til den butiksbygn­ing, hvor skyderiet fandt sted.

I kiosken, hvor han søgte tilflugt under skyderiet, minder et enkelt skudhul i ruden fortsat de forbipasse­rende om den voldsomme haendelse.

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Mindet
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Mindet

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark