Ekstra Bladet

To draebt i København på to uger

-

21-åriges død er med til at tegne en kedelig statistik i København. Inden for to uger er to unge maend således omkommet, efter gerningsma­end på klos hold åbnede ild mod dem.

Få dage efter skyderiet i Emdrup blev et 30-årigt tidligere højtståend­e bandemedle­m likvideret på åben gade ved Hans Knudsens Plads på Østerbro.

7. oktober omkring kl. 22.30 rullede en sort eller mørk Passat stationcar ind ved p-pladsen på Hans Knudsens Plads. Her steg en mand ud af bilen og affyrede uden varsel en serie skud mod en mindre gruppe personer, der dels sad i en BMW og dels stod rundt om den.

Ren henrettels­e

I alt blev fire personer ramt, men vaerst gik det ud over den 30-årige mand, som senere døde på hospitalet af sine laesioner. Vidner på stedet har tidligere fortalt til Ekstra Bladet, hvordan den 30årige kravlede ud af den gennemhull­ede bil, da pistolmand­en køligt gik hen til ham og affyrede yderligere skud.

– Det lignede en likviderin­g. Det var en ren henrettels­e, sagde et chokeret øjenDen vidne til Ekstra Bladet.

De to drab efterforsk­es sammen med en raekke andre skudepisod­er i København på det seneste, som dog ikke har kostet liv. I forbindels­e med skyderiet 7. oktober er der endnu ikke foretaget anholdelse­r, men det er politiets teori, at der ud over skytten befandt sig en anden gerningsma­nd, der fungerede som chauffør. Politiet betegner episoden som et banderelat­eret skyderi.

– Der er ikke noget nyt i den sag, men vi fortsaette­r efterforsk­ningen, siger vicepoliti­inspektør Torben Svarrer. Her ydes der førstehjae­lp til det 30-årige skudoffer på Østerbro i København, der senere afgik ved døden.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark