Ekstra Bladet

Klovn overfaldt Jakob. Det sku’ den aldrig den aldrig have gjort

FARLIG DILLE HAERGER DANMARK: 20-årige Jakob er en af dem, der mødte en knivbevaeb­net klovn

- THEA PEDERSEN FOTO: STINE TIDSVILDE tp@eb.dk

Han dukkede op ud af ingenting fra buskadset – en falleret klovn med et tvivlsomt aerinde, iført en uhyggelig klovnemask­e med tyndt hvidt hår, dunjakke og med en kniv i hånden.

Men havde klovnen troet, at hans offer ville finde mødet morsomt eller blive skraemt, tog den fejl. 20-årige Jakob Kiel Outzen reagerede nemlig med sit instinkt ved prompte at gå til modangreb.

– Jeg har bokset i ti år. Så jeg reagerede i ren refleks. Først stak jeg ham en flad med venstre hånd, og så fik han en med den lige højre. En knytnaeve lige på naesen.

Sådan forklarer han til Krimicentr­alen efter den absurde episode, der fandt sted lørdag aften lige efter mørkets frembrud, da han var på vej til Superbrugs­en efter drikkevare­r til ham og kaeresten.

Det er sygt

Episoden fandt sted på stisysteme­t Vandtårnss­tien i Holbaek.

– Det er jo fuldstaend­ig surrealist­isk. Han hopper ud en halv meter foran mig, siger ingenting. Jeg aner ikke, hvad han ville. Det forventer man ikke i lille Holbaek, når man bare er på vej i Brugsen, så selvfølgel­ig bliver man skraemt. Det var først, efter han lå i graesset og var helt vaek, at jeg så, det var en plastikkni­v. Men jeg løb bare af sted, forklarer den 20-årige, der til daglig arbejder som klargøring­smand hos et bilfirma.

Det var også først, da han

kom hjem til kaeresten, at han blev bekendt med, at en dårlig klovnetren­d har spredt sig rundt om i landet.

– Jeg synes, det er fucking latterligt. Jeg kan slet ikke saette mig ind i det. Nu er min kaereste bange for at gå på gaden. Men taenk på, hvis det var en lille dreng. Han kunne få traumer for livet. Eller en aeldre person, der fik hjertestop. Det er sygt, synes jeg, siger han.

Gad godt se tossen

Selv er Jakob opvokset på Amager og med egne ord derfor vant til at se ’maerkelige’ ting. Klovne har dog aldrig vaeret en del af gadebilled­et. Men sker det igen, vil han handle med samme slagkraft:

– Hvis man leger med ilden, så bliver man braendt på et tidspunkt. Selvfølgel­ig vil jeg slå fra mig igen, hvis det skulle ske. Jeg synes, folk skulle stoppe med det! Jeg kender jo ikke manden bag masken, men jeg gad da godt vide, hvilken tosse der var bag.

Jakob Kiel Outzen har anmeldt episoden til politiet.

Jeg har bokset i ti år. Så jeg reagerede i ren refleks. Først stak jeg ham en flad med venstre hånd, og så fik han en med den lige højre

 ?? FOTO: ALL OVER ?? Inden for ganske kort tid har politiet modtaget 18 anmeldelse­r om klovnechik­ane
FOTO: ALL OVER Inden for ganske kort tid har politiet modtaget 18 anmeldelse­r om klovnechik­ane
 ??  ?? Jakobs kno er maerket, efter han lørdag gav en klovn fysisk svar på tiltale.
Jakobs kno er maerket, efter han lørdag gav en klovn fysisk svar på tiltale.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark