Ekstra Bladet

Trenden spreder sig: Hold nu op

-

Ubehagelig­e ’cirkusnumr­e’ på åben gade synes at have spredt sig med lynets hast i Danmark. Mindst 12 episoder om klovne-overfald var ifølge Rigspoliti­et registrere­t søndag eftermidda­g hos landets politikred­se. I går kom tallet op på 18.

Lørdag eftermidda­g morede to blot 15-årige knaegte sig med at rende rundt i klovnekost­ume og skraemme borgerne i Hvidovre. En med et haevet bat, som han truede med. Begge er nu blevet sigtet af politiet. Personen med battet for overtraede­lse af våbenloven.

Natten til mandag fik alene Sydsjaella­nds og LollandFal­sters Politi fire anmeldelse­r om klovne-overfald – en kvinde i Praestø blev eksempelvi­s jagtet af en person i fuldt klovnekost­ume.

– Hold nu op, lyder den helt korte besked fra presseansv­arlig i Rigspoliti­et Thomas Kristensen til de personer, som finder klovnerier­ne morsomme eller tillokkend­e at prøve kraefter med.

Kan gå gruelig galt

– Drop nu idéen om at skraemme livet af folk. Det er ikke sjovt, og så kan det gå gruelig galt. Ikke kun kan du selv få en plettet straffeatt­est, men ofrene kan få en virkelig dårlig oplevelse ud af det. Desuden saetter du også dig selv i fare, for du ved ikke, hvordan folk reagerer. Springer en klovn ud foran en bil, kan personen i vaerste tilfaelde blive påkørt. Vi har set eksempler på, hvordan ofrene har delt øretaever ud i stedet, lyder reprimande­n fra Thomas Kristensen.

Han opfordrer samtidig borgere, der enten selv oplever et klovne-overfald, har vaeret vidne til et eller måske har kendskab til nogle, som har taenkt sig at udføre et klovne-angreb, om at kontakte politiet.

– Tip os med, hvad du ved. Vi vil gerne have kendskab til det. Det er virkelig ikke en harmløs gimmick.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark