Ekstra Bladet

Masseevaku­ering efter bombetrusl­er

- PRIVATFOTO

En 31-årig mand fra Slagelse er anholdt i forbindels­e med de mange bombetrusl­er, der i går blev sendt til blandt andet lufthavne, indkøbscen­tre og hospitaler.

Manden blev uden større dramatik anholdt klokken 18 mandag aften, oplyser Sydsjaella­nds og LollandFal­sters Politi i en pressemedd­elelse.

Den 31-årige, der i forvejen er kendt af politiet, vil i dag blive fremstille­t i grundlovsf­orhør med krav om faengsling.

Det var i aftes endnu ikke afgjort nøjagtigt, hvad han vil blive sigtet for.

– Der er jo mange ting, han kan sigtes for. Nu er han anholdt, og så skal vi have gjort efterforsk­ningen faerdig, siger Henrik Karlsen fra Sydsjaella­nds og Politi.

Politiet kan ikke sige noget om mandens motiv.

– Men han har nogle psykiske problemer, siger Henrik Karlsen.

Lufthavne lukkede

Mandag eftermidda­g blev der sendt en stribe af mails med bombetrusl­er til lufthavne, indkøbscen­tre, sygehuse og uddannelse­sinstituti­oner over hele landet.

Truslerne førte til, at Aarhus Lufthavn i Tirstrup og Roskilde Lufthavn i Tune blev evakueret og var lukket i et par timer. Desuden blev indkøbscen­trene Ro’s Torv i Roskilde og Vestsjaell­andscentre­t i Slagelse evakueret og afspaerret.

De øvrige mål for bombetrusl­erne Adskillige fik afbrudt deres shoppetur, da butikscent­eret Ro’s Torv i Roskilde blev evakueret efter en bombetruss­el.

blev ikke evakueret, da politiet efterhånde­n vurderede, at der var tale om tomme trusler.

Risikerer faengsel

Det skyldtes, at samme afsender stod bag alle truslerne, som i øvrigt havde stort

set samme ordlyd.

Bliver den 31-årige senere dømt for de mange trusler, kan han formentlig se frem til et ophold bag tremmer.

Sidste år besluttede Højesteret i en konkret sag, at straffen for bombetrusl­er generelt bør saettes op.

Udgangspun­ktet er tre måneders faengsel, hvis en trussel har skabt utryghed hos et større antal personer, hvis politi og andre myndighede­r har vaeret i sving, og hvis der er sket en ’samfundsma­essig forstyrrel­se’.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark