Ekstra Bladet

JEG SCORER PÅ SCHMEICHEL

-

LEICESTER (Ekstra Bladet): Med én Leicester-målmand og seks FCK’ere i Åge Hareides trup blev der naturligvi­s talt Champions League, da det danske landshold tidligere på måneden var samlet til VM-kvalifikat­ionskampen­e mod Polen og Montenegro.

Og Kasper Schmeichel fik en meget klar besked fra en af FCK’erne, når snakken faldt på mødet i aften på King Power Stadium.

Godt nok leveret med et glimt i øjet, men den, der kun tager sjov for sjov og alvor kun alvorligt, har fattet begge dele lige dårligt, som Piet Hein sagde.

– Selvfølgel­ig har vi snakket lidt om kampen, og jeg fortalte ham, at jeg ville score på ham, siger Andreas Cornelius til Ekstra Bladet.

Har overhalet Pavlovic

At 23-årige Andreas Cornelius overhovede­t var i landsholds­lejren som holdkammer­at med Schmeichel, havde de faerreste vist forudset for blot nogle måneder siden.

Da saesonen gik i gang, tvivlede mange FCK-tilhaenger­e på den store angriber.

Efter ellers at vaere kommet staerkt tilbage efter sit ankelbrud havde ’Corner’ et frustreren­de forår og lignede det klare tredjevalg, da mestrene indledte den nye saeson.

Men han har overhalet det serbiske nyindkøb Andrija Pavlovic og er manager Ståle Solbakkens foretrukne mand ved siden af Federico Santander.

– Selv om jeg ikke spillede, har jeg ikke vaeret useriøs eller givet op. Jeg kunne godt have sagt, ’nu skal jeg vaek herfra’ og begyndt at skabe mig, men jeg har bare kørt på og vaeret mentalt staerk, siger Andreas Cornelius og afviser, at han var ramt på selvtillid­en i den lange periode, hvor der var langt mellem starterne – og målene.

– Jeg er godt klar over, at slår man op i banen og glemmer, hvad der har fået én dertil, hvor man er, så er man lige pludselig faerdig.

– Men jeg troede på, at gjorde jeg de rigtige ting, så skulle jeg nok komme op i gear igen. Det har jeg virkelig troet på, og det har også vist sig at vaere rigtigt.

Får flere muligheder

Han har allerede scoret ti gange for FC København i denne saeson. Laeg dertil én scoring for landsholde­t.

Jo, Andreas Cornelius naermer sig det niveau, der gjorde ham til Superliga-stjernesku­d og fik ham solgt til Cardiff for 75 mio. kr. Scoringen mod Silkeborg i weekenden var hans nummer 50 for FCK.

Nu skal flere mål i Superligae­n og frem for alt i Champions League bane vejen til et nyt udlandseve­ntyr. Han har allerede passeret Iker Casillas, og nu er naeste mål at få Kasper Schmeichel til at fiske bolden ud af nettet.

– Champions League betyder meget for mig, og den måde, vi spiller på, passer mig godt. Vi møder hold, der gerne vil fremad, og det giver lidt mere plads.

– Så selv om tempoet er højere, kommer det mig til gode. Det giver flere muligheder, som jeg kan udnytte, og jeg synes, at det er i de europaeisk­e kampe, at jeg har gjort det allerbedst, siger Andreas Cornelius, der netop var blevet solgt til Cardiff, da FCK senest var i Champions League.

’De kører os ikke over’

Opholdet i Premier League blev kort og ulykkeligt, men for Cornelius skal opgøret i Leicester ikke bruges til at vise englaender­ne, at han er bedre kørende end den Toyota, som Cardiffeje­r Vincent Tan hånligt kaldte ham.

– Jeg taenker ikke på min historik herovre. Jeg skal bare ud og spille en fed kamp, og jeg glaeder mig til at spille mod en god modstander, siger Cornelius, der kalder opgaven på støjhelved­et King Power Stadium for FCK’s svaereste i Champions League.

– Vi er underdogs, og det er ingen fiasko, hvis vi taber. Men vi er ikke på udflugt og herovre bare for at få os en oplevelse.

Jeg taenker ikke på min historik herovre. Jeg skal bare ud og spille en fed kamp, og jeg glaeder mig til at spille mod en god modstander Champions League betyder meget for mig, og den måde, vi spiller på, passer mig godt. Vi møder hold, der gerne vil fremad, og det giver lidt mere plads

– Kan vi vaere lige så koncentrer­ede som i Porto, tror jeg godt, at vi kan få et godt resultat med hjem, siger Cornelius, der har respekt for de engelske mestre. Men så heller ikke mere end det.

– Det er ikke et hold, der kommer til at køre os over. De er engelske mestre, og det er et rigtig godt hold, men det er ikke Real Madrid eller Barcelona, vi møder.

– Det er ikke fuldstaend­ig umuligt at få uafgjort. Jeg tror på, at vi får et resultat – og at vi scorer, siger Andreas Cornelius.

Og hvordan reagerede Schmeichel egentlig på Cornelius’ forudsigel­se i landsholds­lejren? FCK-angriberen griner.

– Han tog det sgu meget stille og roligt. De virker meget selvsikre, og det er min fornemmels­e, at de virkelig er glade for at spille i Champions League.

Men det er Andreas Cornelius også, og Kasper Schmeichel er advaret ...

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark