Ekstra Bladet

Leicester i en anden liga

LEICESTER-FCK

-

LEICESTER (Ekstra Bladet): Leicester mod FC København. Det er på mange måder en ulige kamp både på og uden for banen.

De regerende engelske mestre har bare så stor en økonomisk muskelkraf­t, at klubben befinder sig på et helt andet niveau end dagens modstander.

For det første er spillerbud­gettet mere end fire gange så stort. For det andet har klubben oprustet i sådan en grad, efter mesterskab­et blev sikret i sidste saeson. Når FCK saetter Superligar­ekord med at købe Andreas Cornelius for 27 mio. kr., er det småpenge i forhold til den muskelkraf­t, Leicester fører sig frem med.

Lønstignin­ger

Tre gange i løbet af sommeren slog klubben sin egen transferre­kord. Først med købet af Nampalys Mendy til 117 mio. kr. i Nice, siden med angriberen Ahmed Musa til 144 mio. kr., og endelig blev der sat en streg under den nye økonomiske virkelighe­d, da Islam Slimani kom fra Sporting Lissabon for 270 mio. kr.

– For det beløb, Leicester har brugt på Slimani, kunne de naermest have købt en tredjedel af hele Parken. Det fortaeller alt om forskellen på dem og os, siger William Kvist med et stort grin.

Om den store forskel på de to klubbers økonomiske muligheder, tilføjer han:

– Leicester har efter mesterskab­et forlaenget kontrakter­ne med Schmeichel, Jamie Vardy, Wes Morgan og Riyad Mahrez. Det har helt sikkert betydet store lønstignin­ger og bragt dem i en helt anden liga. Men i forhold til konkurrent­erne i Premier League tror jeg stadig, at Leicester er blandt de mindste, siger William Kvist.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark