Ekstra Bladet

Kostbart Lyngby sluttede i foraerings­hjørnet

- Mikkel Rygaard, Lyngby Gennemsnit

Med det uafgjorte resultat kom Lyngby ikke forbi Randers i kampen om tv-pengene, så der vil blive sendt 6,9 mio. kroner til den økonomisk traengte oprykker. Og ikke de otte mio. kr., der var inden for raekkevidd­e. Esbjergs midterfors­varer Marco Lund udnyttede, at gaesterne sov i timen.

Ud over at miste to point tabte oprykkerne en million kroner på vestjydern­es to mål sent i anden halvleg.

Alligevel burde oprykkerne fra Lyngby i fremtiden kunne betale f.eks. stadionlej­e til tiden.

Efter at vaere kommet foran med 2-0 mod bundholdet Esbjerg var ’de kongeblå’ på en overrasken­de virtuel fjerdeplad­s efter 13. spillerund­e, hvor den første af de tre rater af tv-pengene uddeles.

Da lignede det en bankoverfø­rsel på otte mio. kroner til oprykkerne, men med det uafgjorte resultat kom Lyngby alligevel ikke forbi Randers, så der vil i stedet blive sendt 6,9 mio. kroner til den økonomisk traengte oprykker fra Lyngby.

Falder på et tørt sted

Det er naesten dobbelt så meget, som oprykkerne formentlig­t havde budgettere­t med i den genopretni­ngsplan, som er sat i søen.

– Vi får flere tv-penge, end vi havde regnet med. Så meget kan jeg da sige, siger Lyngbys pressechef, Kristian Maimann, som derudover ikke er saerlig meddelsom omkring det penible emne, økonomien i Lyngby.

Det er dog ikke hemmeligt, at Lyngby har skyldt omkring 300.000 kr i stadionlej­e, ligesom oprykkerne har meldt ud, at regnskabså­ret 2015/16 vil ende med et underskud på 6,7 mio. kr, så de godt syv mio. kr. i tv-penge falder på et tørt sted.

Man kunne selvfølgel­ig godt have brugt otte mio. kr., som var inde for raekkevidd­e.

For efter mål af Mikkel Rygaard og Jesper Christjans­en var Lyngby ellers godt på vej mod jackpot, men Marco Lund fra Randers kunne modsat sine angrebskol­leger finde vej til netmaskern­e med to mål efter hjørnespar­k.

Det sidste med god hjaelp fra Lyngby-spilleren Jesper Christians­en, der også blev noteret for et selvmål.

Vi får flere tv-penge, end vi havde regnet med

Oprejsning til Todd og co.

Selv om Esbjerg er bundhold, var det faktisk femte hjemmekamp i streg uden nederlag. Så det var oprejsning til Colin Todds tropper oven på pokalchokk­et forleden mod B 93.

– Jeg er ikke typen, der giver op.

Sådan lød dagen derpå fra Esbjergs traener Colin Todd, efter at vestjydern­e havde ramt bunden med pokalneder­laget til B 93.

Disse ord fik briten åbenbart banket ind i sine spillere i pausen, men det var først efter et par udskiftnin­ger, at hjemmehold­et fik sat en god slutspurt ind og stjal det ene point fra oprykkerne fra Lyngby.

Alligevel er støtten til vestjydern­e dalende, og selv om man i anledning af efterårsfe­rien havde et godt tilbud til ungdommen i Esbjerg, var der ikke mange, som benyttede sig af tilbuddet. Jesper Hansen .................... 4 Alexander Munksgaard ...... 3 Mathias Tauber .................. 4 Thomas Sørensen .............. 4 Michael Lumb .................... 3 Martin Ørnskov .................. 3 Jepser Christians­en ............ 4 Lasse Fosgaard (86) .......... 3 Mikkel Rygaard .................. 4 Kristoffer Larsen (65) ........ 2 Jeppe Kjaer (90) ................. 4 (86) Frederik Gytkjaer ......... - (90) Kim Ojo ....................... - (65) Philip Rasmussen ....... 2

..................... 3.3

 ?? FOTO: ANDERS BROHUS ??
FOTO: ANDERS BROHUS
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark