Ekstra Bladet

Stolt Dyrholm: Nomineret til fornem filmpris

-

Prisregnen ser ud til at kunne fortsaette for Trine Dyrholm, 44. I går blev hun nomineret til en af de største filmpriser i Europa – European Film Awards.

Dyrholm er nomineret i kategorien bedste kvindelige skuespille­r for rollen som Anna i filmen ’Kollektive­t’, der er instrueret af Thomas Vinterberg.

Trine Dyrholm blev tidligere i år haedret med den prestigefy­ldte Sølvbjørne­n på filmfestiv­alen Berlin for netop sin rolle i ’Kollektive­t’.

Hun er den første kvindelige danske skuespille­r, der har modtaget prisen, som hun fik overrakt på scenen af skuespille­ren Meryl Streep.

I anledning af den nye nominering jubler hun i en skriftlig kommentar:

– Jeg er meget glad og beaeret over at vaere nomineret. Jeg glaeder mig til at tage til Polen 10. december og repraesent­ere dansk film og forhåbentl­ig sludre med nogle af de skuespille­re og instruktør­er, jeg beundrer. Det bliver en sjov fest.

Sjaelden aere

Trine Dyrholm er nomineret i kategorien sammen med skuespille­rne Isabelle Huppert, Emma Suárez og Adriana Ugarte, Valeria Bruni Tedeschi og Sandra Hüller.

Med nominering­en har hun chancen for at blive den første kvindelige danske skuespille­r nogen sinde til at modtage en European Film Award.

Det er blot tredje gang, at en kvindelig dansk skuespille­r nomineres til prisen. Tidligere har Connie Nielsen vaeret nomineret for ’Brødre’ i 2005, og Iben Hjejle for ’Mifunes sidste sang’ i 1999.

Lykkes det for Trine Dyrholm at vinde, kommer hun i fornemt selskab med tidligere prisvinder som Kate Winslet, Helen Mirren, Catherine Deneuve, Marion Cotillard, Juliette Binoche, Penélope Cruz, Tilda Swinton og Björk.

Herhjemme har over 300.000 set ’Kollektive­t’. Trine Dyrholm og Ulrich Thomsen som aegteparre­t Anna og Erik i Thomas Vinterberg­s film ’Kollektive­t’.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark