Ekstra Bladet

LOUISE OG HENDES UFØDTE SØN MYRDET I PARK

DRABET I HERLEV: Højgravid stukket ihjel, da hun luftede sin søsters hund

- JAN SØGAARD

Mens 32-årige højgravide Louise ventede på, at hendes søster kom hjem fredag aften, gik hun en tur med søsterens elskede hund, golden retrievere­n Maggi, i Elverparke­n i Herlev.

Klokken 19 gik hun ind i den mørke park med hunden ved indgangen fra Snehvideve­j. Hun var iført sit olivengrøn­ne regntøj og blå gummistøvl­er, og hun var med politiets ord ’synligt gravid’.

Få minutter senere mødte Louise en brutal morder i midten af parken, som måske ventede på hende. I aftes stod politiet uden andre spor end en mørkklaedt mand, der blev set løbe ud af parken, efter der havde lydt to høje skrig.

Serie knivstik i brystet

Han stak den smukke kvinde, der arbejdede som makeup-konsulent hos Lancôme i Magasin på Kongens Nytorv, ned med en serie knivstik i brystet. Han brugte muligvis også en økse, for liget havde voldsomme laesioner, der minder om øksehug.

Klokken 19.14 fandt en tilfaeldig forbipasse­rende den livløse kvinde tre-fire meter inde i parken fra en sti ved Ederlandsv­ej og slog alarm. Hunden sad ved siden af den ilde tilredte kvinde og ventede.

Der blev sendt ambulance og akutlaege, men laegen kunne intet gøre for at redde Louises liv, og hun blev erklaeret for død på stedet. Hun var gravid i syvende måned og ventede en dreng, der skulle have heddet PeterEmil. Louise boede tidligere på Nørrebro, men var flyttet til Herlev taet på sin søster.

Søsteren i chok

Kort efter hun blev fundet, kom søsteren, der bor taet på Elverparke­n, hjem og fandt ud af, hvad der var sket. Staerkt chokeret måtte hun have behandling på stedet af ambulancef­olk, mens andre tog sig af hendes hund.

Det brutale mord skete altså i løbet af blot cirka 14 minutter fra 19.00 og 19.14, og meget tyder på, at morderen kan have ventet på hende i parken.

I jorden på stedet fandt politiet hjulspor fra en bil, som der blev taget gipsafstøb­ninger af, men det er endnu uklart, om hjulsporen­e har forbindels­e til drabet.

Politiet arbejder med en raekke spor i sagen, men i aftes var ingen endnu anholdt.

– Vi efterforsk­er bredt, siger politikomm­issaer Hans Christian Tonnesen.

Et spor, som politiet efterforsk­ede i går om, at kvindens graviditet kunne spille

Obduceres i morgen

Politiet har afhørt alle personer i umiddelbar relation til kvinden, og ingen af dem er mistaenkt i sagen, oplyser Hans Christian Tonnesen.

Liget havde voldsomme laesioner, der minder om øksehug Hunden sad ved siden af den ilde tilredte kvinde og ventede

Han oplyser, at kvinden først bliver obduceret i morgen, og før resultatet foreligger, kan han ikke udtale sig om, hvilke gerningsvå­ben

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark