Ekstra Bladet

PRINSENS PARTY-PRINSESSE Hvad paene piger ikke gjorde, gjorde Camilla

Ny bog fortaeller om hertuginde Camillas farverige ungdom i 60’erne

- ALLAN LYKKE POLFOTO POLFOTO POLFOTO all@eb.dk

Hun blev naermest forhadt i offentligh­eden for sin amourøse rolle i skilsmisse­n mellem britiske prins Charles og ’folkets prinsesse’, Diana, tilbage i 90’erne.

– Tre i et aegteskab er én for mange’, mere end antydede Diana selv om Hertuginde­n af Cornwall, den tidligere Camilla Parker Bowles, som årsag til det skandaløse aegteskabs-kollaps.

For Charles var den i dag 69-årige Camilla hans livs kaerlighed, som han fortsatte med at dyrke uden samvittigh­eds-kvaler – og så kunne Diana sidde hjemme på slottet og vaere nok så ulykkelig.

Efter Dianas død i 1997 fik de elskende også hinanden lovformeli­gt, og Camilla er efterhånde­n blevet accepteret for den, hun er – tronfølger­ens udvalgte, der også har holdt sig uden for skandaler og pinlige episoder siden brylluppet i 2005.

Ung party-pige

Men sådan har det ikke altid vaeret. Som ung i 1960’erne var Camilla lidt af en partypige, der gladeligt brød etiketten for, hvordan piger af det bedre borgerskab opførte sig.

Det fremgår af en ny bog ’On The Fringe’, som den tidligere indretning­s-arkitekt, nu 90-årige Imogen Taylor, har skrevet om blandt andet Camillas farverige ungdom.

’Hvad paene piger ikke gjorde, gjorde Camilla’, hedder det i bogen.

Forfattere­n skriver, hvordan Camilla blev fyret fra et af de eneste almindelig­e job, hun nogen sinde har haft, fordi hun mødte ind for sent om morgenen efter en våd bytur aftenen forinden.

’En masse unge piger arbejdede for os, også Camilla. Hun var der i kort tid. Hun blev fyret’, skriver Imogen Taylor, der også arbejdede for designerfi­rmaet Colefax and Fowler.

’Et ni til fem-job var ikke noget for Camilla. Aftener, weekends, heste, jagter, folk, fester – det var, hvad der talte. Hun tilbragte tiden med de livlige forsamling­er’, fortaeller en veninde fra dengang.

Ikke smuk, men sexet

Og Camilla var populaer blandt aristokrat­iets sønner. Ikke fordi hun var smuk i traditione­l forstand, for det var hun ikke. Men hun var kvik i paeren, charmerend­e, og så havde hun sex-appeal, hedder det.

Som 17-årig var hun kaereste med Rupert Hambro fra en bankfamili­e, men hendes mødom menes at vaere blevet taget, da hun var 19, af en rig, 19-årig knaegt ved navn Kevin Burke.

Han siger i bogen om Camilla:

– Hun var en skaeg pige, Camillas forhold til Andrew Parker Bowles var af den turbulente slags, men gift blev de og fik børnene Tom og Laura. Her fotografer­et i 1984.

Såvel heste som herrer fyldte meget i den unge Camillas liv. Her fotografer­et i 1962. 1975: Charles og Camilla deler en vogn efter en hyggelig aften i Londons natteliv.

Hendes mødom menes at vaere blevet taget, da hun var 19 af en rig 19-årig knaegt

meget populaer, og selv om hun ikke var direkte smuk, så var hun attraktiv og sexet. Hun savnede aldrig ord, havde altid noget morsomt at sige. Vi var sammen i et år, jeg formoder, vi var forelskede. Så slog hun op’.

Ind på scenen trådte så kavaleriof­ficeren Andrew Parker Bowles. Han boede i en ungkarle-hybel i Notting Hill, og ’det var der, han og Camilla indledte en saerdeles hot affaere’, hedder det.

’Andrew var god i sengen, men han skulle snart vise sig at vaere den utro slags. Han kunne ikke holde sig fra smukke kvinder med prangende titler’.

Affaere med Charles søster

Parker Bowles havde snøren ude flere steder blandt andet hos Lady Caroline Percy, som siger, at hun ikke kendte Camilla som sådan, ’men når vi havde fester, kom hun hen og spurgte, hvad jeg lavede med hendes kaereste’.

– Det gjorde hun altid med piger. Men jeg blev traet af det og sagde til hende: ’Du kan få ham tilbage, når jeg er faerdig med ham’, siger hun.

Sådan fortsatte det. Andrew droppede Camilla med jaevne mellemrum, men hun var ’desperat efter at blive gift med ham’.

En af hans affaerer var såmaend med Charles’ søster, prinsesse Anne. Det virkede seriøst, og Anne var vildt forelsket. Men forholdet blev dømt umuligt på grund af hans romersk-katolske religion.

Kun få uger gik, så havde Anne fundet sig en anden kavaleriof­ficer, Mark Phillips, som hun giftede sig med.

På det tidspunkt havde Charles også mødt Camilla ved en polomatch. Men Camilla var langtfra prinsessem­ateriale, skønt hun altid pralede af, at hendes oldemor havde vaeret Edward VII’s elskerinde.

Så Camilla fortsatte sin syv år lange kamp for at blive gift med Andrew Parker Bowles. Og til sidst lykkedes det, men Charles svaevede hele tiden i baggrunden. Alle vidste det, også Diana – og så gik det, som det gik.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Forholdet til Camilla Parker Bowles var altid anspaendt. ’Tre i et aegteskab er én for mange’, lød prinsesse Dianas legendaris­ke bemaerknin­g om skilsmisse­n mellem hende og prins Charles.
Forholdet til Camilla Parker Bowles var altid anspaendt. ’Tre i et aegteskab er én for mange’, lød prinsesse Dianas legendaris­ke bemaerknin­g om skilsmisse­n mellem hende og prins Charles.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark