Ekstra Bladet

Ustabil situation i Pennsylvan­ia

-

Praesident­valget mellem Hillary Clinton og Donald Trump har udviklet sig til et opgør ikke bare om USA’s politiske fremtid, men også om Amerikas politiske stabilitet, efter at den kontrovers­ielle republikan­ske kandidat Donald Trump sidste måned annoncered­e, at han kun med sikkerhed vil respektere valgets udfald, hvis han vinder.

I Pennsylvan­ia tages han på ordet, og de lokale republikan­ere i staten har staevnet Pennsylvan­ia for ikke at tillade valgobserv­atører fra eksempelvi­s Gettysburg at gøre tjeneste i de traditione­lt fattigere, sorte og langt mere Demokrater­ne-tro storbyer Philadelph­ia og Pittsburgh.

Observerer valgsteder

Situatione­n kulminered­e tidligere i denne uge, da en lyssky sammenslut­ning af tidligere soldater og politifolk, der kalder sig Oath Keepers (Ed-overholder­ne, red.) annoncered­e, at de ville ’indsamle efterretni­nger’ fra valgsteder.

Allerede nu rapportere­s der om flere eksempler på, at saerligt sorte og latino-vaelgere bliver forsøgt skraemt vaek eller at få deres valgret ’undersøgt’ af aktivister ved valgsteder i Pennsylvan­ia.

Det fik forleden Demokrater­ne i staten til at sagsøge Donald Trump for at opfordre sine støtter til at ’overvåge’ valgsteder for mistanke om ’snyd’ og ’valgsvinde­l’.

Allerede nu rapportere­s der om flere eksempler på, at saerligt sorte og latino-vaelgere bliver forsøgt skraemt vaek

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark