Ekstra Bladet

Det er aldrig for sent at blive klogere

-

Søndag 30. oktober i din klumme ’Verden ifølge Karen’ beskriver du, Karen Thisted, i kritiske vendinger de seneste ’udlevering­er’ af alkoholpro­blemerne hos ’endnu en far’ fra 68-generation­en – afstedkomm­et af Sebastians Kleins nye bog om livet som Jesper Kleins søn. Med dine kommentare­r giver du disse nu voksne børn en meget uhensigtsm­aessig mundkurv på, ja, faktisk kriminalis­erer du over en kam dem, der siger højt, at de er praeget af deres foraeldres alkoholpro­blemer. Du bidrager til, at alkoholpro­blemer i det danske samfund stadig er omgaerdet af tabu og skam.

Når voksne negligerer alkoholpro­blemer, får børn en oplevelse af, at deres oplevelser er forkerte, og de selv er forkerte. Måske kan du saette dig ind i, hvor svaert det så bliver at stå ved sig selv og indgå i sunde relationer til andre?

Du skal vide, at det i sig selv virker helende for de (voksne) børn at sige højt, at deres foraeldre havde alkoholpro­blemer, da det gør de undertrykt­e følelser og oplevelser, de havde som børn, gyldige og virkelige.

Mange får heldigvis – og på trods – en glimrende karriere og et godt liv. Og heldigvis har Folketinge­t afsat midler de naeste tre år til at hjaelpe børn og unge, der traenger til hjaelp.

Så, Karen, det er på tide, at du justerer dit verdensbil­lede. Det er aldrig for sent at blive klogere! Bjarne Stenger Elholm, leder af Alkolinjen Louise M. Spanning, projektkoo­dinator i Landsforen­ingen Laenken

 ??  ?? Karen Thisteds klumme søndag 30. oktober.
Karen Thisteds klumme søndag 30. oktober.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark