Ekstra Bladet

Dansker klar med Tesla-draeber

Dansk bildesigne­r laver ny superelbil og forsøger sig med Teslas forretning­smodel

- SARA REFSGAARD JENSEN

Det er ikke laenge siden, at Ekstra Bladet kunne berette, at den danske designer Henrik Fisker er klar med nyt firma, der skal udvikle en Tesla-draeber.

Og nu er Henrik Fisker så klar med de første skitser af bilen og tilmed også dens nye navn.

Hvis det går, som Henrik Fisker ønsker, så skal vi til at vaenne os til navnet EMotion, stavet med to store forbogstav­er. Det vides dog ikke, om det også bliver navnet på den produktion­sbil, som Henrik Fisker samtidig lover.

Ligner Teslas plan

til at taenke på Tesla, og selv om EMotion ikke direkte ligner Elon Musks berømte modeller, så har den alligevel noget tilfaelles med giganterne. For Henrik Fiskers forretning­smodel ligner noget, vi har set før.

I følge Ingenøren, så er det nemlig planen, at der først skal komme en luksusmode­l på markedet, som måske kommer til at se ud, som vi kan se på de nye skitser.

Den skal senere efterfølge­s af en mere moderat model. Det er den metode, som Tesla har brugt i de sidste ti år, hvor hver model har vaeret billigere og solgt i et større antal. Senest med Model 3, der kommer til at koste lige over 400.000 kroner.

Og ligesom Tesla fornylig offentligg­jorde, at alle deres nye biler vil vaere fuldt udstyret til at kunne opgraderes til selvkørend­e, så kommer EMotion selvfølgel­ig også med udstyr, der vil gøre det muligt.

Lang raekkevidd­e

Fisker Inc, som Henrik Fiskers firma hedder, lover en meget lang raekkevidd­e på den nye bil. Den skal nemlig kunne køre 640 kilometer på én opladning.

Netop batteritek­nologien er det, som Henrik Fisker, lige siden han annoncered­e den nye bil, har fokuseret på. Batteriern­e vil vaere udviklet hos Fisker Nanotech.

Om Henrik Fisker har noget at have sine store ambitioner i bliver spaendende at se. Han har dog flere succeser bag sig, da han blandt andet er manden bag BMW Z8 og Aston Martin DB9.

Han forsøgte sig dog allerede tilbage i 2008 med at udvikle sin egen bil, pluginhybr­iden Fisker Karma, men gik konkurs i 2013.

 ?? FOTO: PR ?? Henrik Fiskers EMotion skal konkurrere med Tesla.
FOTO: PR Henrik Fiskers EMotion skal konkurrere med Tesla.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark