Ekstra Bladet

Lad os se det i øjnene. Manden er sat på en uriaspost

- POLFOTO

se det i øjnene. Manden er sat på en uriaspost. Løkke har 34 mandater, det laveste antal for en regering i 43 år. Og hans såkaldte støttepart­ier er komplet umulige. De er uenige om alt. Så flertallet bag at få gennemført noget som helst er et rent fatamorgan­a.

vidunderli­ge for Løkke er imidlertid, at støttepart­ierne heller ikke har nosser nok til at vaelte ham. Rent faktisk er det lykkedes Løkke at hive Anders Samuelsen ned fra traeet og få ham til forhandlin­gsbordet om en finanslov. Ingen snak om topskat og valg. Nu handler det om statens husholdnin­gsbudget, og det er de allerede godt i gang med at blive enige om. Alle vil gerne have deres løn naeste år, inklusive Løkke selv.

forbliver Lars Løkke Rasmussen statsminis­ter. Ligesom de seneste to måneder, hvor der er gået tid med ingenting. Alle ventede og ventede på, at nu ville forhandlin­gerne om den store 2025plan For Lars Løkke handler det om at forblive statsminis­ter.

gå i gang. Det skete aldrig. Og Løkke forblev statsminis­ter.

med Mette Frederikse­n i spidsen ser heller ikke ud til for alvor at vaere interesser­ede i at komme til magten nu. For taenk nu, hvis Mette Frederikse­n tabte valget. Så var hun faerdig, før hun overhovede­t var begyndt som statsminis­ter. Så Mette bliver i haengekøje­n, og Løkke bliver i Statsminis­teriet. Alt imens sker der ingenting i Danmark. Ingen store politiske aftaler. Ingen panik. Og skønt for Løkke. Og måske også skønt for Danmark, som opinionsre­daktør Mads Kastrup gjorde opmaerksom på fredag:

satte man for nogle år siden rekord i at vaere helt foruden regering. Der gik 541 dage med offentlige forhandlin­ger om en faelles politik, der bl.a. omhandlede økonomiske reformer. I denne periode 2010-11 havde Belgien den højeste vaekstrate i Europa. Vel at maerke mens alle andre lande havde regeringer og parlamente­r, der holdt krisemøder med kriseplane­r og gik ’reform-amok’.

til det stilleståe­nde politiske Danmark. Og tillykke til os med det.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark