Ekstra Bladet

SIDSTE ÅR SMERTER STADIG

Tottenham-manager slikker stadig sårene efter sidste saeson, mens Arsenal-bossen kan lune sig ved et hold i topform og en fornem statistik mod rivalerne

- TROELS CHRISTENSE­N tch@eb.dk

Det hele lå for Tottenhams boldbegave­de fødder. Ikke siden 1995 var Spurs sluttet foran aerkerival­erne i det nordlige London. Men Mauricio Pochettino og hans indtil da så velspillen­de tropper fik ikke snøret saekken.

Et choknederl­ag til allerede nedrykkede Newcastle på 1-5 banede vejen for Arsenal, der overhalede med en sejr over Aston Villa og bevarede håneretten i endnu et år.

– Det har jeg det stadig dårligt med. Det så i øjeblikket så let ud at slutte foran Arsenal. Vi skulle kun bruge et point i de sidste to kampe, så det var meget skuffende og frustreren­de, erkender Pochettino forud for saesonens første derby på Emirates.

Tipper mod hjemmesejr

Et opgør, der – bedømt på momentum – på forhånd tipper mod en sejr til hjemmehold­et. For mens Tottenham har famlet efter formen og er uden sejr i seks kampe, har Arsene Wengers tropper hevet 10 sejre hjem i 11 kampe.

– Vi har nogle problemer med at skabe chancer og vaere kliniske foran målet, ligesom vi savner noget stabilitet. Men måske ligger problemet ikke i forreste linje. Måske er det fordi, vi ikke bygger godt nok op til chancerne laengere tilbage på banen, filosofere­r argentiner­en.

Men måske har han manden, der kan løse alle problemer. Den savnede goalgetter Harry Kane tripper nemlig efter at komme i aktion igen efter syv kampe udenfor med en ankelskade. Og måske tripper også danske Christian Eriksen for at få netop ham som målskive for sine praecise aflevering­er.

På managerfro­nten kan Pochettino trøste sig med, at han indtil nu statistisk har spillet lige op med Arséne Wenger. Det er der kun få af hans forgaenger­e, der har formået.

Under Wengers 20 år som fyrbøder for The Gunners har han nemlig for det meste haft overtaget mod en Spursboss.

Le Professeur har hentet

Vi har nogle problemer med at skabe chancer og vaere kliniske foran målet, ligesom vi savner noget stabilitet Mauricio Pochettino Det er en meget stor hjemmekamp for os, og vi har chancen for at vise, at vi vil spille en interessan­t rolle i denne Premier League-saeson Arséne Wenger

Gerry Francis (1994-97) Christian Gross (1997) George Graham (1998-2001) David Pleat (1998, 2003-04) Glenn Hoddle (2001-03) Martin Jol (2004-07) Juande Ramos (2007) Harry Redknapp (2008-12) Andre Villas-Boas (2012-13) Tim Sherwood (2013-14) Mauricio Pochettino (2014-?) 3 1 5 3 5 9 3 9 3 2 5 1 2 0 1 2 2 2 1 3 2 5 4 1 1 3 3 2 0 2 0 1 3 0 0 1 0 0 0 1 3 1 0 1 22 sejre i 48 kampe, en sejrsproce­nt på 46, og hentet 19 remis’er mod de ti fastansatt­e og fire midlertidi­ge opponenter.

Han har altså hentet point i hele 85 procent af sine lokalopgør mod Tottenham, og han glaeder sig til endnu et:

– Denne kamp er mere end et derby. Det er en meget stor hjemmekamp for os, og vi har chancen for at vise, at vi vil spille en interessan­t rolle i denne Premier League-saeson. Vi går ind i en periode med mange store kampe, og vi vil gerne vise, at vi kan vinde store kampe, siger han vel vidende, at november mange gange har vaeret en skidt måned for Arsenal.

– Jeg tror også på, at vi er et lille stykke foran Tottenham, hvis vi kan spille op til vores bedste, lyder det fra manden med den fine statistik.

Arsenal-Tottenham 3+ kl. 13

 ?? FOTO: AP ?? Rival-fejde
Mens Christian Eriksen og Tottenham famler efter formen og er uden sejr i seks kampe, har Arséne Wengers tropper hevet 10 sejre hjem i 11 kampe. Så der skulle vaere grobund for, at Wenger kan få yderligere udbygget sin fine statistik mod...
FOTO: AP Rival-fejde Mens Christian Eriksen og Tottenham famler efter formen og er uden sejr i seks kampe, har Arséne Wengers tropper hevet 10 sejre hjem i 11 kampe. Så der skulle vaere grobund for, at Wenger kan få yderligere udbygget sin fine statistik mod...
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark