Ekstra Bladet

ILD I IS-HAKKEN

Randers FC-bomberen var bedste Superliga-spiller i oktober – og han fortsaette­r med at banke mål ind i november

- Ege

Mikael Ishak leverede sin egen lille huskekage til det ekspertpan­el, som havde valgt at kigge forbi ham, da månedens spiller for oktober blev kåret.

Han bankede først Randers FC på 1-1 efter en halv time mod FC Nordsjaell­and – og da det hele skulle afgøres, så var svenskeren atter i centrum, da han leverede oplaegget til Brandur Hendriksso­n, da han gjorde det til 2-1 i slutfasen af kampen.

– Jeg kan finde mit udtryk med bolden lige for tiden. Jeg tager løbene, og jeg kommer til afslutning­erne. Derfor scorer jeg igen i dag. Og jeg får også lavet det oplaeg til sejrsmålet. Og det er en rigtig dejlig følelse at kunne vaere med til at afgøre tingene, smilede den 23-årige angriber efter kampen.

Han anede ikke, at Superliga-ekspertern­e havde valgt at se bort fra ham, da månedens spiller skulle kåres. Valget faldt på Andreas Cornelius, mens Mikael Ishak i denne omgang måtte nøjes med at vaere nomineret ... som den første spiller i Randers FC nogen sinde.

Jeg har scoret mål i tre saesoner i traek i Superligae­n, og så må vi se. Al snak omkring kontrakten har jeg sagt til klubben, at vi tager efter saesonen

Og en forkert kåring set med Ekstra Bladets øjne. Vores udsendte til Superligak­ampene i oktober tildelte nemlig Mikael Ishak det højeste karaktersn­it af alle spillere i Superligae­n.

Megastolt

– Vandt jeg ikke? Okay! Derfor er jeg stadig megastolt over at vaere blevet nomineret. Og så må jeg jo bare fortsaette med at score, så jeg vinder den i november, smilede den veloplagte Randers FC-angriber.

Opturen kommer oven på en turbulent sommer, hvor et skifte til Panathinai­kos faldt til jorden, fordi graekerne ønskede at dele transfersu­mmen op i mange – og små – rater.

– Jeg vil ikke lyve. Det var en god mulighed for mig. Men efter jeg fik at vide, at det ikke ville ske, så har jeg lagt det bag mig. Og jeg er megalykkel­ig i Randers FC, fastslår Mikael Ishak, der med sine 23 år står i en utrolig gunstig situation. Han bomber løs i Superligae­n og har kontraktud­løb til sommer.

– Jeg har scoret mål i tre saesoner i traek i Superligae­n, og så må vi se. Al snak omkring kontrakten har jeg sagt til klubben, at vi tager efter saesonen. Klubben har haft fat i mig, men jeg vil koncentrer­e mig om de sidste fem kampe i efteråret, og så tager vi det til den tid, siger Mikael Ishak, der dermed saetter Randers FC under pres.

OL for Sverige

Til januar vil han frit kunne lave aftaler til anden side. Og kronjydern­e risikerer at miste en spiller, som har scoret mere end ti Superligam­ål de seneste to saesoner – og med syv scoringer i denne saeson er han på kurs mod et to-cifret antal mål igen.

Mikael Ishak spillede OL for Sverige og var med til at vinde U21 EM i 2015.

Men det store skulderkla­p med a-landsholde­t lader vente på sig, og det skuffer Randers FC-angriberen.

– Vi har en del angribere med skader lige nu, og så er der en del, der ikke får så meget spilletid, men jeg håber da, at de holder øje med mig, siger Mikael Ishak.

– Når jeg ser på spillere der er indkaldt denne gang, som ikke får så meget spilletid, så taenker jeg da over det. Men det er måske noget med ligaen at gøre. Jeg synes, Superligae­n er god, men det kan godt vaere, at de ikke deler den opfattelse, siger Mikael Ishak.

På det svenske landshold, som skal spille VM-kval mod Frankrig naeste weekend, er Christian Nymann fra 2. Bundesliga-klubben Eintracht Braunschwe­ig blandt de udvalgte i truppen.

 ?? FOTO: CHRISTIAN KLINDT SØLBECK ?? Flyvende helt Mikael Ishak bankede først Randers FC på 1-1 efter en halv time mod FCN – og da det hele skulle afgøres, så var svenskeren atter i centrum, da han leverede oplaegget til Brandur Hendriksso­n.
FOTO: CHRISTIAN KLINDT SØLBECK Flyvende helt Mikael Ishak bankede først Randers FC på 1-1 efter en halv time mod FCN – og da det hele skulle afgøres, så var svenskeren atter i centrum, da han leverede oplaegget til Brandur Hendriksso­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark