Ekstra Bladet

Risikerer aflysning af F1-grandprix

Det er endnu uvist, om Tyskland kommer til at afholde et grandprix i 2017, og det forundrer Formel 1-bossen Bernie Ecclestone

- ANDERS JUNGE ERNST aje@eb.dk

Få lande – hvis overhovede­t nogen – kan måle sig med Tyskland, når det gaelder aktuelle aktiver i Formel 1.

Mercedes er i en liga for sig sammenlign­et med de øvrige teams og har naermest taget patent på VM-titlen, når det gaelder konstruktø­rernes indbyrdes kamp.

På kørersiden buldrer Nico Rosberg mod sin første VM-titel, mens feltet af øvrige tyskere også taeller den tredobbelt­e verdensmes­ter Sebastian Vettel samt den nyslåede Renault-profil Nico Hülkenberg og talentfuld­e Pascal Wehrlein.

Men. For der er et men. Tilsynelad­ende er interessen for Formel 1 ikke laengere saerlig stor i Tyskland. Når det gaelder afviklinge­n af et grandprix på disse breddegrad­er, er man således i knibe.

Interessen for at skyde de nødvendige penge i projektet er til at overse, og derfor er det lige nu uklart, om der i 2017 vil blive kørt løb i Tyskland. Det fortaeller Formel 1bossen Bernie Ecclestone i et interview med formula1.com.

– Lige nu er intet sikkert. Vi forsøger at få det til at ske. Det er, som om at arrangører­ne ikke kan få det til at løbe rundt rent økonomisk. De

Det er, som om at arrangører­ne ikke kan få det til at løbe rundt rent økonomisk. De kan ikke betale honoraret, der endda er en meget reduceret pris, vi har tilbudt dem

kan ikke betale honoraret, der endda er en meget reduceret pris, vi har tilbudt dem, siger Ecclestone.

Spørgsmål om penge

Lige nu er datoen 31. juli 2017 afsat til det tyske grandprix, men i den officielle kalender er begivenhed­en markeret med et forbehold. Egentlig var det planen, at Nürburgrin­g skulle laegge asfalt til løbet naeste år, men fra denne side har man endnu ikke besluttet, om midlerne er til det.

Derfor er Hockenheim kommet i spil som et alternativ, men heller ikke her – hvor Tysklands Grand Prix blev afholdt i år – er man overbevist om, at pengene raekker.

Over for mediet Gpupdate.net har en talsmand fra Hockenheim­ring fortalt, at man er klar til at traede til, såfremt at der er raeson i økonomien. Forstået på den måde at der ikke er nogen finansiel risiko.

Arrangører­ne i Hockenheim skal dog ikke regne med et yderligere afslag i prisen. Det slår Bernie Ecclestone fast i interviewe­t med Formula1.com.

– Det er ikke fair, at de skal betale en pris, som er meget mindre end det, de øvrige europaeisk­e baner betaler. Vi forsøger at holde alle europaeisk­e løb på samme pris, siger Ecclestone.

Han er forundret over problemsti­llingen og sår tvivl om, hvorvidt det tyske publikum ganske enkelt er blevet traette af sporten.

– Måske ønsker de ikke Formel 1. Det er meget maerkvaerd­igt, hvis man ser på landets Formel 1-historie med adskillige verdensmes­tre og et meget succesfuld­t team. Jeg ved ikke, hvad de mere vil have, lyder det fra Ecclestone.

Siden 2008 har Hockenheim­ring og Nürburgrin­g skiftedes til at afholde det tyske grandprix. I denne saeson blev løbet afviklet på førstnaevn­te bane, hvor Lewis Hamilton tog sejren foran Daniel Ricciardo og Max Verstappen.

 ?? FOTO: AP ?? Der var fart over feltet på Hockenheim­ring i år. Men tilsynelad­ende er interessen for Formel 1 ikke laengere saerlig stor i Tyskland. Når det gaelder afviklinge­n af et grandprix på disse breddegrad­er, er man således i knibe.
FOTO: AP Der var fart over feltet på Hockenheim­ring i år. Men tilsynelad­ende er interessen for Formel 1 ikke laengere saerlig stor i Tyskland. Når det gaelder afviklinge­n af et grandprix på disse breddegrad­er, er man således i knibe.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark