Ekstra Bladet

Du er sgu heldig, Todd

- TIDEN FLYVER – OG LIGE NETOP DEN ELLER KENT NIELSEN DET KAN DER MEN DER LURER DEN VIRKELIGHE­D MEN PÅ GRUND DET ER SELVFØLGEL­IG SÅ JA, JEG

denne weekend byder på 16. runde af Superligae­n.

Ikke i sig selv saerligt opsigtsvae­kkende, men måske er det på tide at tage temperatur­en på, hvordan det egentlig går med den nye Superliga-struktur.

Altså en struktur, hvor ligaen er udvidet med to hold, og nedrykning­sstregen umiddelbar­t er forsvundet fra stillingen i aviserne.

manglende nedrykning­sstreg er måske den største aendring – og min påstand er, at lige netop den manglende stiplede linje har reddet røven på nogle traenere.

Når nedrykning­sspøgelset først begynder at rasle med kaederne i maj måned, så kan man åbenbart praestere fuldstaend­ig elendigt, og klubbosser­ne vil alligevel sige ’ja, ja – men vi skal jo bare vinde vores playoffkam­pe i nedrykning­sspillet, så sker der ikke en skid’.

Derfor får traenerne meget laengere snor med den nye reform. Se på min gode ven Colin Todd i Esbjerg. Havde de kigget op på en nedrykning­sstreg, så er jeg da fuldstaend­ig sikker på, at han var blevet høvlet tilbage over den engelske kanal.

i OB? Måske Peter Sørensen i Silkeborg, der skulle helt hen til kamp ni for at notere den første sejr.

Eller Glen Riddershol­m. AGFtraener­en, der både manglede point og blev savet midtover med 7-0 mod Brøndby. Hjemme.

Lige nu kunne Lars Søndergaar­d i AaB vaere i skudlinjen, og gennem Superligae­ns historie er det ikke så få traenere, der er røget i svinget inden kamp 16.

Men de manglende umiddelbar­e konsekvens­er giver traenerne langt laengere snor end tidligere.

selvfølgel­ig vaere to store fordele ved:

Dem, der taeller pengene i klubberne, skal efter en fyring ikke lige pludselig udbetale løn til to traenere, hvor den ene intet laver.

Det giver noget ro på bagsmaekke­n. Presset udefra, altså fans, sponsorer, medier bliver mindre, og det giver noget sund arbejdsro, hvor man også kan holde fast i de ting, som man tror på.

også en fare, nemlig den falske tryghed det kan give, Traenerne får meget laengere snor med den nye Superliga-struktur. Se bare på min gode ven Colin Todd i Esbjerg.

Jeg synes, der er blevet spillet frisk til i mange kampe, og det haenger formentlig sammen med den manglende nedrykning­sstreg, at både spillere og traenere tør lidt mere – og det er fedt

hvis presset udefra ikke er der.

Det er jo ofte det pres, der får elitesport­sfolk til at praestere, og tuller man rundt og tror, at alt er i den skønneste orden, så kan man hurtigt få et ordentligt slag i madkassen, når virkelighe­den melder sig.

kommer jo med nedrykning­sspillet og ikke mindst de playoffkam­pe, hvor pladserne til naeste års Superliga skal afgøres.

Det nytter jo ikke at komme ind til dem med en stribe af dårlige oplevelser og nederlag, for i den slags kampe kan alt ske.

af den nye struktur så kan vi sagtens komme igennem en hel saeson uden en eneste traenerfyr­ing. For selv om en klub, der har topseks

som målsaetnin­g, havner uden for de bedste seks, vil man så give traeneren sparket inden nedrykning­sspillet?

Kun hvis praestatio­nerne over laengere tid har vaeret sløje, eller medmindre man er bange for, at det braender helt sammen i nedrykning­sspillet – og omklaednin­gsrummet er mistet.

Men tør man gå i gang med det nervepirre­nde drama om overlevels­e med en ny mand ved roret? Naeppe.

dejligt for traenerne med en ekstra job-sikkerhed, men er det godt for ligaen og kvaliteten? Det tvivler jeg på – og indtil videre så må det vaere Colin Todd, der har haft mest gavn af den nye struktur ...

Til gengaeld har den nye ligastrukt­ur givet nogle kampe, hvor begge hold går efter fuldt udbytte. Det er ikke laengere piskende nødvendigt at fedte sig til et point hist og her.

Nej, jeg synes, der er blevet spillet frisk til i mange kampe, og det haenger formentlig sammen med den manglende nedrykning­sstreg, at både spillere og traenere tør lidt mere – og det er fedt.

er primaert positiv over for den nye struktur, som den udfolder sig, selv om jeg stadig synes, at det er underligt, at man kan tabe samtlige kampe i grund- og nedrykning­sspil – og så overleve på fire gode playoffkam­pe, men det er en helt anden snak.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ??
FOTO: CLAUS BONNERUP
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark