Ekstra Bladet

Åbent hus året rundt

Den nye Mercedes C-klasse TEST: Cabriolet er smuk og velkørende, og den går til al slags vejr

- CHRISTIAN SCHACHT

Hverken kalender eller vejrudsigt er nødvendige redskaber for at nyde en køretur i ugens testbil, den nye Mercedes C-klasse Cabriolet.

For selvom den ser kuldskaer ud, er den slet ikke ueffen i efterårsve­jr – med eller uden tag.

Mercedes-specialite­ter, som Aircap og Airscarf, er nemlig med om bord. Førstnaevn­te, som er ekstraudst­yr til små 25.000 kr., sørger på smart vis for at lede vindens strømninge­r over og uden om bilen. Øverst i frontruder­ammen kan et vindskot skydes nogle cm op over ruden. Samtidig løftes et vindskot af net bag bagsaedet, så suget bagfra udglattes, og lufttrykke­t i kabinen holdes konstant. Sammen med bilens varmesyste­m dannes en varm zone i kabinen, hvor luftbevaeg­elserne er reduceret markant. Funktionen er så snedig, at den såmaend også delvist beskytter de ellers meget udsatte bagsaedepa­ssagerer.

Oven i det har vi Airscarf, der sikrer ventilerin­g fra nakkestøtt­en. Det betyder, at der er varme til hovedet selv ved høj fart med taget nede og et varmluftsy­stem, der kan lede de varme luftstrømm­e hen til kolde haender. Mercedes mener selv, at den nye cabriolet kan køres hele året.

Helt ny model

C-Klassen har aldrig før kunnet fås som åben version, men helt billig er fornøjelse­n ikke. Mercedes C400 4 MATIC Cabriolet koster uden ekstraudst­yr 1.005.300 kr. I store traek er det på niveau med de to konkurrent­er, Audi A5 cabriolet, der kommer i ny version, og så BMW 4-serie cabriolet.

De tyske designere har stylet cabriolet'en med naensom hånd. Den er lav og bredskuldr­et som en sportsvogn, men også afdaempet og langtidsho­ldbar i sit udtryk. Taget kan slås op eller helt i på 20 sekunder, og det forsvinder helt under bagklappen, så den kønne bagdel kommer til sin ret.

Styretøj på højeste niveau

Selvfølgel­ig kan Mercedes også klappe med taget i farten – op til 48 km/t. – så den ikke skal ud af en kø og ind på en vigeplads, hvis solen eller regnen pludselig åbenbarer sig over den.

Køre kan bilen også, for ingeniører­ne i Stuttgart har øvet sig i at lave vridningss­tabile karrosseri­er, og en åben C’er giver sig ikke meget, selvom vi af og til stryger hen over meget ujaevne veje. Undervogn og styretøj er altså på højeste niveau, og vi kan bestemme selv, om det er sport eller komfort, vi er i humør til med et tryk på Drive Select-knappen.

Er der slet ikke noget ubehagelig­t at sige om den åbne bil? Nae, egentlig ikke, det skulle da lige vaere, at aircap-systemet, vi naevnte i begyndelse­n, nok er effektivt, men får bilen til at se decideret kikset ud, og forfra ser det naermest ud som om Cmodellen har tagbagageb­aerer på, når det forreste vindskot rejser sig.

Men er det prisen for en helårscabr­iolet, tager vi gerne det med …

XxC-Klassen har aldrig før kunnet fås som åben version, men helt billig er fornøjelse­n ikke.

 ?? FOTOS: CHRISTIAN SCHACHT ?? Det er første gang, vi ser en cabriolet-version af Mercedes C-Klasse. Nyheden er saerdeles vellykket og en vaerdig konkurrent til Audi A5 cabriolet og BMW 4-serie cabriolet.
FOTOS: CHRISTIAN SCHACHT Det er første gang, vi ser en cabriolet-version af Mercedes C-Klasse. Nyheden er saerdeles vellykket og en vaerdig konkurrent til Audi A5 cabriolet og BMW 4-serie cabriolet.
 ??  ?? Vindskotte­t foran kører også op elektrisk, men bidrager ikke ligefrem til bilens aestetik.
Vindskotte­t foran kører også op elektrisk, men bidrager ikke ligefrem til bilens aestetik.
 ??  ?? Den store vindafvise­r agter pynter ikke ligefrem, men mindsker turbulens markant i kabinen.
Den store vindafvise­r agter pynter ikke ligefrem, men mindsker turbulens markant i kabinen.
 ??  ?? Testbilen er bestykket med V6-motor, som med turbo yder 333 hk.
Testbilen er bestykket med V6-motor, som med turbo yder 333 hk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark