Ekstra Bladet

Politiet har indledt en storstilet jagt på 32-årige gravide Louises morder. Isaer en mand med en besynderli­g opførsel lige efter skrigene i parken påkalder sig deres opmaerksom­hed

- CHRISTINA EHRENSKJÖL­D JAN SØGAARD ehren@eb.dk; js@eb.dk GOOGLE MAPS PRIVATFOTO

Den mystiske ’kasketmand’, der løb ud af Elverparke­n i Herlev, kort efter at to høje skrig blev hørt fra parken, er politiets bedste spor efter det brutale mord på den højgravide 32-årige Louise.

’Kasket-manden’ har ikke meldt sig til politiet, så jo laengere tid der går, uden at han bliver fundet, jo mere interessan­t bliver han som formodet gerningsma­nd.

To døgn efter mordet, som politiet kalder ’bestialsk’, var politiet i aftes uden spor af morderen, og motivet til knivdrabet på den smukke makeup-konsulent fra Magasin på Kongens Nytorv står også helt åbent.

’Kortlaegge­r’ offeret

– Vi er ved at tegne et fuldstaend­igt billede af offeret i forsøget på at finde et motiv. Er der noget, vi ikke ved om hende? Vi taler med hendes naermeste, med venner og kolleger, fordi vi laegger stor vaegt på at finde ud af alt om hende, siger efterforsk­ningsleder politikomm­issaer Ole Nielsen, Københavns Vestegns Politi.

Foreløbig er politiet ikke stødt på oplysninge­r om Louises privatliv, som kunne antyde et motiv. Hun var gravid i syvende måned med en dreng, der skulle hedde Peter-Emil, og faderen er ikke mistaenkt i sagen.

Kan blive svaert

Hvis drabet er et såkaldt ’fjern-drab’, hvor der ingen forbindels­e er mellem morder og offer, kan en opklaring af drabet blive svaer.

Derfor er det blandt andet så vigtigt for politiet at finde ’kasket-manden’, der var ved gerningsst­edet på gerningsti­dspunktet, og som havde en besynderli­g adfaerd.

Besynderli­g adfaerd

– Han har ikke meldt sig. Det kan selvfølgel­ig vaere, at han ikke ved, at vi leder efter ham, men hvis der er en naturlig forklaring på hans tilstedeva­erelse i parken, så vil vi gerne tale med ham, siger politikomm­issaer Ole Nielsen.

Det var en kvindelig hunde-lufter, der i tidsrummet efter klokken 19 i fredags hørte de to skrig fra parken og så ’kasket-manden’ komme løbende ud fra parken. Han var mørkklaedt og bar en kasket, hvor haetten fra hans jakke var trukket op over hovedet og kasketten.

Da han opdagede vidnet, stoppede han op, slog ’opgivende’ ud med armene, vendte sig om og løb ind i parken igen. En besynderli­g adfaerd, som vidnet studsede over.

Afventer undersøgel­ser

Politiet havde i går to hold betjente ude for at stemme dørklokker i området, men umiddelbar­t gav det ingen nye vidner eller oplysninge­r.

Politiet venter på en raekke tekniske undersøgel­ser fra gerningsst­edet, og mandag formiddag bliver den 32årige kvinde obduceret.

Spor kan gå tabt

Kriminalte­kniske undersøgel­ser af et gerningsst­ed, der ligger i det fri, og hvor det regner kraftigt, er vanskelige, og det kan ikke udelukkes, at spor kan gå tabt.

– Men vi var heldigvis hurtigt fremme og fik sikret gerningsst­edet, siger Ole Nielsen.

Politiet fik rejst et telt over den døde, så teknikerne og en retsmedici­ner kunne arbejde i fred og i tørvejr.

Obduktione­n kan give nye, vigtige oplysninge­r om blandt andet, hvilket våben der blev anvendt.

Foreløbig har politiet oplyst, at Louise blev draebt med adskillige knivstik.

Han stoppede op, slog ’opgivende’ ud med armene, vendte sig om og løb ind i parken igen

 ??  ?? Alle teorier er lige nu i spil efter drabet på Louise og hendes dreng Peter-Emil, som hun var gravid med i syvende måned.
Alle teorier er lige nu i spil efter drabet på Louise og hendes dreng Peter-Emil, som hun var gravid med i syvende måned.
 ??  ??
 ??  ?? Ekstra Bladet i går.
Ekstra Bladet i går.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark