Ekstra Bladet

Praest tiltalt for millionsvi­ndel

- JAN SØGAARD js@eb.dk

En sognepraes­t fra det sydlige Sjaelland er tiltalt for at have snydt en dement kvinde for 8,7 millioner kr. Men den 51-årige kvindelige praest kraever frifindels­e, fordi offeret i sagen i virkelighe­den var praestens hemmelige biologiske mor.

Den opsigtsvae­kkende sag starter i dag ved Retten i Naestved, hvor den nu forhenvaer­ende sognepraes­t er tiltalt for bedrageri, underslaeb og mandatsvig mod den demente kvinde.

Var økonomisk vaerge

Sognepraes­ten var økonomisk vaerge for kvinden, der hed Ruth, fra 27. oktober 2009 til hendes død den 29. maj 2013.

Ifølge tiltalen overførte praesten ad mange gange via netbank 6,3 millioner kr. fra kvindens konti i Nordea til sin egen eller sin registrere­de partners konti. Desuden overførte hun, ifølge tiltalen, endnu 2,4 millioner kr. til sine private indkøb, så den demente kvinde mistede i alt 8,7 millioner kr.

Under retssagen vil ekspraeste­ns forsvarer, advokat Bjarne Corvinius Klintbøl, forsøge at overbevise retten om, at hans 51-årige klient blot tog forskud på en berettiget arv.

Ruth var nemlig praestens biologiske mor, men det blev holdt skjult, fordi praesten var resultatet af et incest-forhold mellem Ruth og hendes bror, lyder praestens forklaring.

’Hemmeligt overdraget’

Hun blev født på Naestved Sygehus, men blev angivelig hemmeligt overdraget til en anden kvinde, der officielt blev registrere­t som praestens mor, for at holde incestforh­oldet hemmeligt.

En dna-test af den afdøde kvinde kunne have be- eller afkraeftet forholdet, men ifølge advokat Bjarne Corvinius Klintbøl har politiet afvist det.

I stedet vil politiet angivelig føre en 92-årig kvindelig plejehjems­beboer som vidne, der kan huske, at praestens registrere­de mor i sin tid var gravid – og at praestens historie derfor må betragtes som opspind.

Ifølge tiltalen fuskede sognepraes­ten også med kirkebogen, hvor hun opførte Ruth som sin mor.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark