Ekstra Bladet

Lines liv aendrede sig helt

- PERNILLE CHRISTENSE­N PRIVATFOTO PRIVATFOTO pc@eb.dk

Med sine 22 år var Line Laursen den yngste deltager i ’Livet er fedt’. Det var hende, der er uden sammenlign­ing fik mest ud af de 16 uger på Ubberup Højskole og sin medvirken i programmet.

– Det, der skete for mig, var, at jeg lagde mit liv helt om. Jeg var ret ung og klar til at forandre nogle ting. Det var 16 fantastisk­e uger, hvor jeg fik tid til at arbejde mig selv, siger Line, der blev gift sidste år og i dag hedder Stausgaard Hansen til efternavn.

Hun vejede over 100 kilo ved indvejning­en på Ubberup Højskole, og der røg ti undervejs.

Selvvaerd blev styrket

– Men opholdet på Ubberup Højskole gav mig ikke kun noget på vaegten. Det gav mig også en masse på selvtillid­en. Og ’Livet er fedt’ forstaerke­de det. Mit selvvaerd blev virkelig styrket i den periode, siger Line Stausgaard Hansen, der kalder tiden fra 2001 til 2004 for ’helt afgørende for sit liv’.

Jeg traf de rigtige beslutning­er, og jeg kunne maerke, at jeg fik det bedre

– Timingen var bare rigtig, og så havde jeg et godt netvaerk omkring mig. Jeg traf de rigtige beslutning­er, og jeg kunne maerke, at jeg fik det bedre. Så var det lidt, som om at det med mad og motion kom af sig selv, siger Line Stausgaard Hansen, der for seks år siden blev mor til datteren Maja.

Min måde

Den unge ’Livet er fedt’-deltager blev i første omgang uddannet civiløkono­m og efterfølge­nde diaetist. Og den kombinatio­n bruger hun på sit arbejde i dag, hvor hun er ’Fnuggi’ tog de mange kilo på igen. Han døde af en blodprop 47 år gammel. Line vejede over 100 kilo ved indvejning­en på Ubberup Højskole. Hun tabte ti kilo i forløbet.

daglig leder af en afdeling af Vital Horsens under Horsens Kommune.

– Jeg var nok ikke blevet diaetist, hvis ikke det var for de ting, jeg var igennem som ung, siger Line Stausgaard Hansen, der tabt sig meget siden dagene på Ubberup

Line Laursen har lagt sit liv helt om efter 16 fantastisk­e uger på Ubberup Højskole. Efterfølge­nde blev hun uddannet civiløkono­m og siden diaetist.

Højskole. Omkring 30 kilo lettere i dag, end da hun tjekkede ind på skolen i 2001.

Sin egen erfaring med livsstilsa­endringer mener hun kun, at hun til dels kan bruge i sit arbejde.

Svaert at hjaelpe

– Jeg gjorde det på min måde, men der er ingen evidens for, at det er den rigtigt. Overvaegt kan skyldes mange ting. For nogen er det psykosomat­isk, mens det for andre handler om, at de i en periode bare spiser for meget. Praecis derfor er det virkelig svaert at hjaelpe, siger hun og Susanne Månsson døde af hjertestop pga. overvaegt. Hun blev kun 40 år.

af de 200 kilo.

I december 2008 døde også Keld ’Fnuggi’ Thorup. ’Livet er fedt’-deltageren tabte sig markant – hele 100 kilo blev fortaeller, at hun stadig skal passe lidt på.

– Jeg skal selvfølgel­ig ikke bare saette mig i sofaen og spise løs, men jeg har sund og naturlig indstillin­g til kost og bevaegelse. Jeg er på ingen måde fanatisk, siger hun og peger igen på, at det var hele hendes liv, der blev aendret på efter opholdet på Ubberup Højskole.

– Derfor taenker jeg ikke så meget over det i dag. Det er sådan, jeg lever, siger Line Stausgaard Hansen, der i dag holder sig i gang med dans og håndbold-fitness.

Er omkring 30 kilo lettere i dag, end da hun tjekkede ind på skolen i 2001

det til – men han tog det meste på igen.

En blodprop i den ene lunge kostede 47-årige ’Fnuggi’ livet.

 ?? FOTO: KLAUS GOTTFREDSE­N/POLFOTO ??
FOTO: KLAUS GOTTFREDSE­N/POLFOTO
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark