Ekstra Bladet

Støjberg med på at returnere bådflygtni­nge til Afrika

-

Et nyt tysk forslag går ud på, at flygtninge og migranter, som samles op i Middelhave­t, sendes til et tredjeland og får mulighed for at få deres asylansøgn­ing behandlet.

Får de asyl, vil de dermed få lov til at komme inden for EU’s graenser.

Og det er en model, som Danmark godt kan tilslutte sig, hvis den bliver indført på europaeisk plan, siger udlaending­eog integratio­nsminister Inger Støjberg (V).

Der vil ligefrem vaere tale om et ’nybrud’ med dansk flygtninge­politik, mener hun.

– Jeg mener, at det er realistisk. Men der er omvendt et stykke vej endnu. Alene det at finde et land, der vil påtage sig opgaven, er ikke nemt, selv om EU er klar til at betale.

– Bliver det skruet rigtigt sammen, vil jeg bestemt mene, at Danmark kan vaere med i det, siger hun.

Hun understreg­er, at det endnu er for tidligt at diskutere, hvilke lande der kan blive tale om at sende bådflygtni­nge til.

Det tyske forslag går på, at migranter, der samles op i Middelhave­t, bliver sendt til Tunesien, Egypten eller andre nordafrika­nske lande for at søge asyl derfra.

– Det skal vaere nogle lande, som har et stabilt styre, og det har de to pågaeldend­e lande, så dem kan man godt indgå en aftale med, siger Inger Støjberg.

Hun understreg­er, at forslaget endnu er i sin spaede start, og at det mangler at blive taget op på europaeisk plan officielt.

Australsk model

Avisen Welt am Sonntag beskriver søndag, at det tyske indenrigsm­inisterium ønsker at forhindre migranter i at nå Middelhavs­kysten ved at sende dem tilbage til Afrika.

Den australske model for bådflygtni­nge har vaeret bredt omdiskuter­et og adskiller sig fra den tyske.

I Australien bliver både med flygtninge sendt eller slaebt tilbage, når de ankommer til australsk farvand.

Forslaget møder bred opbakning i Folketinge­t.

Dansk Folkeparti­s udlaending­eordfører, Martin Henriksen, mener, at det er en god idé, mens Liberal Alliance og Socialdemo­kratiet fortaeller til Kristeligt Dagblad, at man er positivt indstillet over for forslaget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark