Ekstra Bladet

DF’s snyd med EU-midler

- DER SKRIDTEDE HAN HELDIGVIS HAR EU DET VAR SØREN IMENS BENYTTEDE STIFTEREN HUN BEKLAEDER HELDIGVIS UNDREDE NU ER FOLKETINGE­T

af sted, Anders Vistisen. Penge havde han også med, mange. Nu skulle EU bare se løjer – det var, før EU var en ’rotterede’. DF var sådan et parti, der betalte de penge tilbage, som de havde snydt EU for. Han så ikke ud til at taenke på, at hans parti og han selv ikke blev mindre tyv, fordi de, da det blev opdaget, ville aflevere varerne – her altså pengene – tilbage.

en svindelafd­eling, Olaf. Den er ikke er til at løbe om hjørner med. Den skulle ikke have penge. Den var i gang med en svindelsag på Dansk Folkeparti­s forbrug af EU-midler.

Så han skridtede tilbage igen, juristen Anders Vistisen fra Dansk Folkeparti.

Så var hans rolle ligesom udspillet.

Espersens også. Han kunne ikke huske, at han skrev under på en bestyrelse­spost og et regnskab. Men han er stadig lovgiver og har måske nu laert, at det har konsekvens­er at skriver under.

af Dansk Folkeparti, Pia Kjaersgaar­d, lejlighede­n til først at vaere skuffet, vred og ked af Morten Messerschm­idts handlemåde, men ’en kreativ sjael som ham, det ser Anders Vistisen og DF var klar til at betale pengene tilbage. Men EU’s svindelkon­trol, Olaf, vil ikke modtage pengene. De vil først afgøre, om der er tale om svindel. man ofte, har ikke rigtig styr på det økonomiske’, som hun sagde. Jo, skuffet var hun, men hun havde ingen forslag til, hvad den skuffelse skulle bruges til. Hun påtog sig ikke det ansvar, som hun og partiet har.

også embedet som formand for Folketinge­t, og i en debatudsen­delse i tv benyttede hun lejlighede­n til at sammenlign­e EU med ’en rotterede’. Og det fortrød hun overhovede­t ikke efterfølge­nde, da Ekstra Bladet spurgte hende.

Alternativ­et sig over, om det var foreneligt med at vaere formand for Folketinge­t, og de prøver nu at få de andre partier i Folketinge­t til at forlange en undskyldni­ng.

’En rotterede’ – tja … der var tale om EU, som er en demokratis­k organisati­on, som Danmark på demokratis­k vis er blevet medlem af.

De havde bl.a. etableret en svindelafd­eling, der nu kikkede Dansk Folkeparti og dermed Pia Kjaersgaar­ds brug af økonomiske midler grundigt efter. Så hun havde nok brug for at komme af med sin vrede, var der venlige sjaele, der mente.

Det havde vaeret klogere, hvis hun havde talt med sin mand, Henrik Thorup. Han er statsrevis­or i Danmark og har en funktion som Olaf i EU – han er udpeget af hende selv.

Han ved godt, hvad Olaf er, og han kunne nok forklare hende, hvordan tingene haenger sammen.

forhåbentl­ig i stand til at få en undskyldni­ng, og her vil det vise sig, om de blå partier står vagt om vaerdighed­en i embedet som Folketinge­ts formand.

Eller om de hopper med på de ynkelige forklaring­er, Pia Kjaersgaar­d selv er kommet med efterfølge­nde.

 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ??
FOTO: JAKOB JØRGENSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark