Ekstra Bladet

Sten- og aeggekast under årsmøde i Hizb ut-Tahrir

Demonstrat­ion mod arrangemen­tet blev mødt af mod-demonstrat­ion

- AMALIE KAARIS LUND akl@eb.dk

Politiet mødte talstaerkt op, da Hizb ut-Tahrir i går holdt årsmøde i Korsgadeha­llen på Nørrebro. På programmet var også en konference om den politiske kurs over for islam i Europa.

Gruppen For Frihed, som er imod islamiseri­ng af Vesten, startede søndag middag en moddemonst­ration søndag ude på Korsgade. Mens John Mogensens ’Danmarks jord for de danske’ bragede ud af den medbragte højtaler, lavede autonome optøjer.

– Der blev kastet med sten og ting og sager efter den ene demonstrat­ion. Så blev vi nødt til at reagere på det, fortaeller vagtchef ved Københavns Politi Henrik Svejstrup.

Klokken 12.30 var der blot fire betjente til stede, men i løbet af den naeste times tid mødte flere betjente op. Det skete efter, at der dukkede autonome op, som begyndte at angribe demonstran­terne fra For Frihed. Her blev der flere gange kastet med aeg og kanonslag, og klokken 14.15 For Frihed hed tidligere Pegida Denmark, som er en forkortels­e af Patriotisk­e Europaeere mod Islamiseri­ng af Vesten.

blev der kastet med sten og grus.

Ifølge politiet var der omkring 30-40 autonome til stede.

– Der var uorden, og det må vi skabe ro om igen.

Ifølge politiet var det nødvendigt at skille de to parter ad. Derfor blev der også skaermet af, så det ikke var muligt for modpartern­e at komme naer hinanden. Det var heller ikke muligt for beboere i området at komme forbi.

– Vi var nødt til at spaerre af for at skille de to parter ad, når den ene part vil den anden part ondt. Der er demonstrat­ionsfrihed, så det er ikke berettiget, at nogen overfalder de andre, fortaeller vagtchefen.

Talskvinde­n Tania Groth

fra For Frihed fortaeller, at de demonstrer­ede, fordi de mener, at Hizb ut-Tahrir skader landet:

’De er landsskade­lige’

Der er demonstrat­ionsfrihed, så det er ikke berettiget, at nogen overfalder de andre

– De er landsskade­lige. Vi ser jo helst ikke islam her i landet, og i hvert fald slet ikke sharia. Derfor demonstrer­er vi i dag, sagde hun til Ekstra Bladet, inden For Frihed blev angrebet med aeg og sten af en flok autonome.

For Frihed mødte op med dannebrogs­flaget og skilte med tekster som ’Burka! Ikke i vores land’ og ’Sharia og Danmark er ikke forenelige’.

Demonstran­terne havde medbragt en højtaler, som afspillede det ene nummer efter det andet med temaet Danmark som hjemland.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark