Ekstra Bladet

Positiv indstillin­g til alle

- Ege

Kasper Dolberg forlod de trygge rammer i Voel som 17årig for at forfølge fodbolddrø­mmen i Amsterdam.

Det betyder så også, at han kommer til at tage skridtet ind i livet som voksen uden foraeldren­e inden for raekkevidd­e. Og det giver nogle barske erfaringer.

– Det kan godt vaere det lyder forkert, når det er vores egen dreng. Men han har en positiv indstillin­g til alle. Han kan lide alle, indtil det modsatte er bevist, forklarer hans mor Kirsten Dolberg.

– Han købte et grydesaet. Det var sat ned fra 800 euro til 300 euro. Det havde han købt på en tankstatio­n. Der var en mand, der lige åbnede bagagerumm­et, lyder moderens genfortael­ling.

– Det må du simpelt hen ikke, sagde jeg. Det er sikkert hugget. Og Kasper svarede: ’Jamen, han havde flere, og han var Ajax-fan’, smiler Kirsten Dolberg skaevt velvidende, at Kasper Dolberg ikke er den første eller sidste godtroende 19-årige.

– Når han går i byen i Silkeborg, så siger jeg: ’Du skal ikke gå alene, selv om du er dreng. Han kan jo nemt få en over nakken. Han er nok bare den der ’her går det godttype’, siger Kirsten Dolberg.

– Så ødelaegger han en telefon som voksen. Det kunne vaere, den kunne ordnes gennem forsikring­en. Eller han kan snakke med det sted, den var købt. Men det lader han hellere vaere med. Han tror naesten, at han er i vejen, smiler farmand Flemming Rasmussen og tilføjer: ’Jeg kunne rykke mig i håret.’

– Når jeg er dernede, så ved jeg godt lige, at jeg bliver nødt til at løbe hans regninger igennem. Det interesser­er ham ikke en døjt. Og vi skal se hans lønsedler. Han siger, at der er styr på det. Ja, men der kan tastes forkert ind. Det kan vaere til den gode side og den dårlige … Det interesser­er ham overhovede­t ikke, ler Kirsten Dolberg.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Kasper Dolbergs foraeldre, Kirsten Dolberg og Flemming Rasmussen.
FOTO: ERNST VAN NORDE Kasper Dolbergs foraeldre, Kirsten Dolberg og Flemming Rasmussen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark