Ekstra Bladet

Jeg ved, jeg gør det rigtige

Vil tilbage på højeste niveau som teamejer, og pausen fra cykelsport har kun bestyrket ham i, at han har den rigtige opskrift på et hold i verdenskla­sse

- BRIAN ASKVIG ask@eb.dk

Knap var livsvaerke­t afviklet under russeren Oleg Tinkovs ejerskab, før Bjarne Riis atter blev teamejer. Sammen med forretning­spartneren Lars Seier Christense­n har han overtaget kontinenta­lholdet VirtuproVé­loconcept, som de har vaeret hovedspons­orer for siden juli.

Stadig er hovedfokus dog lagt på et World Tour-hold, og faktisk har Riis-Seier ikke vaeret langt fra målet i år.

– Vi er fortsat i dialog med en mulig førstespon­sor, og vi har flere andenspons­orer klar. Processen har taget laengere tid end ventet, men vi har tid nok, siger Bjarne Riis.

– Vi er optimister, for vi har kun modtaget positive reaktioner.

Er der noget, jeg har laert gennem årene, så er det, at min grundlaegg­ende filosofi om, hvordan et cykelhold skal drives, holder

I støbeskeen

Kontinenta­lholdet skal levere talenter til det endnu større projekt, Riis har i støbeskeen, nemlig World Tourholdet. Et perfekt hold, som i enhver detalje er støbt efter Riis’ anvisning.

Han ved, hvordan man skaber et hold i verdenskla­sse, for hans filosofi og vaerdier har vist sig baeredygti­ge i praksis, siger han.

– Er der noget, jeg har laert gennem årene, så er det, at min grundlaegg­ende filosofi om, hvordan et cykelhold skal drives, holder. Jeg ved, at jeg gør det rigtige.

– Den filosofi skal jeg bevare. Det er styrken, siger Riis, som allerede tidligt i sin karriere som teamejer opstillede et vaerdisaet, som han formede sit hold efter.

Faelles mål, teamwork, respekt, kommunikat­ion, tillid, loyalitet og engagement var nøgleorden­e. Med teambuildi­ng-kurser under ledelse af jaegersold­ater, som drev de tyndbenede cykelrytte­re ud på dybt – og undertiden iskoldt – vand, gjorde han begreberne forståelig­e for sine folk.

– De skulle laere at kaempe for hinanden og for at nå det faelles mål. Et hold uden faelles mål, uden staerk ledelse og styring, kommer ingen vegne, siger Riis.

2018 er målsaetnin­gen

Hans nye World Tour-hold skal hvile på et fundament af cykelrelat­erede virksomhed­er, som er samlet i holdingsel­skabet Riis-Seier Project. Virksomhed­erne tilbyder for eksempel cykelrejse­r, avancerede motionscyk­ler, ernaerings­vejledning og traeningsf­aciliteter. Idéen er, at en kommende hovedspons­or skal kunne drage nytte af hele pakken frem for blot at udskrive en check hver måned.

Oprindelig var det ambitionen allerede naeste år at debutere på Word Touren, men målsaetnin­gen er nu, at 2018 bliver året, hvor Riis gør comeback som teamejer på højeste niveau.

– Mange kontakter mig og vil have mig til at lave et nyt hold, og det bestyrker mig selvfølgel­ig i troen på, at jeg har fat i noget godt og rigtigt, siger Riis om sin ledelsesfo­rm.

– Jeg tør haevde, at jeg altid har behandlet folk ordentligt. Det betyder ikke nødvendigv­is, at alle har vaeret tilfredse med alt, men jeg har vaeret fair, siger Riis.

– Hvornår kan man så forvente, at du er tilbage med et profession­elt hold?

– Nu må vi se, hvad der sker. Jeg er jo ikke julemanden, vel?

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Bjarne Riis er tilbage som teamejer, denne gang med forretning­spartneren Lars Seier Christense­n.
FOTO: LARS POULSEN Bjarne Riis er tilbage som teamejer, denne gang med forretning­spartneren Lars Seier Christense­n.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark