Ekstra Bladet

Allan Olsen

- ORDENE ER LEONARD VI TALER SELVFØLGEL­IG DERFOR ER ÅGE ALT DET ER BARE DET VIL NEMLIG MAN KAN ALTSÅ MEN HALLO! LAD I, SÅ HAENG

’I’m leaving the table – I’m out of the game.’

Cohens, bliver messet mere end sunget og stammer fra hans seneste favntag med døden. Et i øvrigt storslået album.

Knap så alvorligt er jobbet som dansk landstraen­er heldigvis, men sandheden er desvaerre, at Åge Hareide kan have kastet kortene for sidste gang inden laenge, mistet jetonerne – og må forlade bordet.

VM-kvalifikat­ionen, der med det forsmaedel­ige hjemmebane­nederlag til Montenegro er blevet lige så svaer at hive i land som Liberal Alliances topskattel­ettelser.

Åge Hareide sagde det selv på pressemøde­t i den forgangne uge, hvor han udtog truppen.

Vinder Danmark ikke over Kasakhstan på fredag, så er det sandsynlig­vis et farvel til Rusland 2018.

Hareide også godt i gang med at skulle kaempe for sit eget job, når landsholde­t fra i dag samles i Helsingør.

Sagen er nemlig den, at den voldsomt sympatiske nordmand har kontraktud­løb i sommeren 2018, men holdningen herfra er ganske klar:

Kikser VM-kvalifikat­ionen allerede på fredag eller i foråret 2017, så skal DBU finde en ny landstraen­er. Åge Hareide er en presset mand, der skal i gang med at kaempe for sit eget job, når landsholde­t fra i dag samles i Helsingør. vaere et staerkt varemaerke for et dansk landshold – og som ansigt udadtil har han gjort det fremragend­e i mediesamme­nhaenge som et aerligt og ordentlig menneske.

Nordmanden har ikke vaeret bleg for at bruge de mange danske talenter, og så har han bragt en mere direkte spillestil ind på landsholde­t.

fløjtende ligegyldig­t, hvis resultater­ne udebliver, og sådan er situatione­n lige nu.

Vil DBU så traede til det drastiske skridt at fyre en landstraen­er på grund af en kikset kvalifikat­ion? Skal vi ikke kalde det et godt spørgsmål, når nu jeg selv stiller det …

vaere et brud på en ubrudt tradition, hvor DBU aldrig har fyret en landstraen­er.

De er gået selv ved kontraktud­løb – og selvfølgel­ig kan det også blive udgangen for Åge Hareide.

Altså at han selv tager sin overfrakke og går – måske kraftigt opfordret af DBU.

godt forestille sig, at de to parter siger farvel til hinanden, men der en anden og vigtig årsag, der taler imod en fyring.

Det vil nemlig vaere et kaempe prestigeta­b for DBU’s administre­rende direktør, Claus Bretton-Meyer, der sammen

med elitechef Kim Halberg, talentudvi­klingschef Flemming Berg og traenerudv­iklingsche­f Peter Rudbaek har siddet i ansaettels­esudvalget.

Så vil det nemlig vaere den kortest siddende landstraen­er i nyere tid – Horst Wohlers fraregnet, naturligvi­s.

os da tro på, at Kasakhstan ikke bliver Åge Hareides betonklods i Hans Engell-klassen.

Lad os da håbe på, at Montenegro var den eneste fuser på vejen til VM, og lad os da regne med, at andenplads­en stadig er inden for raekkevidd­e.

Potentiale­t er stadig tårnhøjt på dette landshold, hvor en Kasper Dolberg også pludselig traenger sig på med en stribe fremragend­e praestatio­ner i Ajax.

Vendingen i torsdags på en stakkels Celta Vigo-forsvarer var verdenskla­sse, og det samme var afslutning­en, som Dolberg tog, selv om en holdkammer­at stod fuldstaend­ig blank foran mål.

Hvem sagde Preben Elkjaer?

Åge! Der er sgu ikke noget, vi hellere vil, end at se dig i spidsen for et dansk landshold til VM i 2018, men du har selv bragt dig i en situation, hvor dit job vil blive diskuteret.

Det bedste svar er selvfølgel­ig en klar sejr på fredag, for selvfølgel­ig vil det vaere for tidligt at forlade bordet.

Det må du overlade til Leonard Cohen.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Presset
FOTO: LARS POULSEN Presset
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark