Ekstra Bladet

HAN HAR VILLET SLÅ IHJEL

En afgørende faktor for politiets fremskridt i jagten på Louises morder er, om gerningsma­nden er en, hun kendte, eller en helt tilfaeldig person

- METTE FLECKNER CAMILLA MARIE NIELSEN THOMAS RIBER-SELLEBJERG fleck@eb.dk; cama@eb.dk; trs@eb.dk

Foreløbig står alt åbent i drabssagen. I går sagde en af efterforsk­ningsleder­ne, Ole Nielsen, at politiets undersøgel­ser og afhøringer egentlig blot bekraefted­e det, de vidste fra start: at Louise Borglit var en vellidt person blandt veninder, kolleger og familie, og at der ikke er fundet nogen skyggeside­r.

Men hvad er det så for teorier, politiet arbejder med i en drabssag, hvor så meget står åbent som her.

Sådan gør politiet

Tidligere drabschef i Københavns Politi Ove Dahl siger til Ekstra Bladets krimi-tv, at politiet skal indkredse, om der er var tale om et såkaldt kontaktdra­b, hvor offer og gerningsma­nd har en relation, eller et af de meget vanskelige fjerndrab, hvor offer og gerningsma­nd ikke kender hinanden.

For at vurdere, om der kan vaere tale om et kontaktdra­b, tjekker politiet offerets fortid, hendes familie, venner og bekendte.

– De tjekker hendes telefon og sociale medier for at danne sig et billede af, hvem hun er, og måske finde et eller andet, der er kan vaere sket, siger Ove Dahl og tilføjer:

Det er ikke bare en gerningsma­nd, der har ønsket at såre eller forskraekk­e hende

– Det, at hun er stukket med et kniv adskillige gange, kunne godt virke sådan lidt ‘overkill’. Det er ikke bare en gerningsma­nd, der har ønsket at såre eller forskraekk­e hende. Han har virkelig villet slå hende ihjel.

Ove Dahl siger, at hvis der er tale om et kontaktdra­b, så kan motivet måske vaere jalousi. For det er et motiv, der ofte er årsag til et drab. Eller der kunne ligge et haevnmotiv bag.

Hvis der er tale om et fjerndrab, er det endnu vanskelige­re, da man så skal ud og finde en helt tilfaeldig gerningsma­nd.

– Så kunne der vaere tale en psykisk syg person, som måske er på udgang fra et psykiatris­k hospital. Men det kunne også vaere en, der hørte stemmer om, ‘at nu skal han slå ihjel’. Jeg har selv haft nogle sager, hvor det var tilfaeldet, siger Ove Dahl. 32-årige Louise Borglit (indsat) blev stukket ihjel her foran buskadset i parken, hvor familie, venner og berørte har lagt en sidste hilsen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark