Ekstra Bladet

Søsters hund tjekket for spor efter morder

-

En golden retriever er ud over gerningsma­nden det eneste levende vaesen, som har oplevet, hvad der skete, da den 32-årige, gravide Louise Borglit brutalt blev slået ihjel.

Hunden Maggi, som tilhører den draebte kvindes søster, var fredag med i Elverparke­n, da Louise Borglit den aften valgte at gå en tur.

Da en tilfaeldig forbipasse­rende allerede et kvarter efter fandt kvinden slemt tilredt og på kanten af livet, sad hunden trofast ved siden af og ventede.

Leder efter dna

Det samme gjorde den, da politi, ambulance og teknikere ankom til stedet. I forbindels­e med opklaringe­n kan den godmodige familiehun­d vaere med til at løse drabsmyste­riet.

– Vi har undersøgt den i et vist omfang for at se, om der var synlig afsmitning på hunden. Det var vores tanke, at den kunne have vaeret taet på gerningsma­nden, siger vicepoliti­inspektør Peter Malmose.

Ifølge politiet var der ikke umiddelbar­t synlige spor på hunden, men den blev alligevel aftørret med henblik på at indsamle tekniske beviser som f.eks. dna.

Bange for gerningsma­nd

Ifølge hundeekspe­rt Lone Nielsen er der meget, som peger på, at golden retrievere­n blev lige så overrasket og skraemt, som Louise Borglit må vaere blevet, da drabsmande­n gik til angreb.

– Det er ikke en ’passe på’-hund som for eksempel schaeferhu­nde eller en dobermann. En golden retreiver har slet ikke vogter-genet og er i stedet meget omgaengeli­g, siger Lone Nielsen, som i flere år har opdraettet racen.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Maggi er ikke en ’passe på’-hund.
FOTO: KENNETH MEYER Maggi er ikke en ’passe på’-hund.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark