Ekstra Bladet

SKILTEKAOS KAN HAVE KOSTET MOR LIVET

HØJRESVING FORBUDT: Det var det sidste skilt, en mor til fire børn så, før hun blev tromlet ned af en lastbil og mistede livet i en højresving­sulykke

- ANDERS OLSEN alo@eb.dk

En 38-årige mor, som i går morges mistede livet i en højresving­sulykke i Søborg, havde ingen grund til at frygte sin skaebne. Det var nemlig forbudt at dreje til højre ad den vej, som lastbilen kørte.

Lastbilcha­ufføren har dog formentlig ikke vaeret klar over, at han overtrådte faerdselsl­oven. På sidegaden Maglegårds Allé var der nemlig et skilt, hvor der stod ’arbejdskør­sel tilladt’. Et skilt, som moderen ikke havde nogen chance for at se. Et skilt, som var ulovligt.

Det oplyser miljøchef for Gladsaxe Kommune Pia Vendelholt til Ekstra Bladet.

Klart forbudt

– Det står klart og tydeligt i tilladelse­n fra kommunen, som også er godkendt af politiet, at alle former for højresving er forbudt. Arbejdskør­sel var heller ikke tilladt, siger Pia Vendelholt.

Hvis det skulle have vaeret lovligt at dreje til højre for køretøjer med saerligt aerinde, så skulle det vaere fremgået på det samme skilt, som markerer ’højresving forbudt’.

– Højresving er ikke tilladt, men hvis det var, skulle det stå på samme skilt, så cyklister har muligheden for at se det, siger Pia Vendelholt.

Skilt i sidegaden

Skiltet, som lader bilister tro, at det er lovligt at dreje til højre, var i stedet placeret på sidegaden, Maglegårds Allé. Det ulovlige skilt blev pillet ned af Gladsaxe Kommune kort efter ulykken. Spørgsmåle­t er nu, hvem der har sat skiltet op.

– Det er kun os (Gladsaxe Kommune, red.) og politiet, der kan give tilladelse til skiltninge­n, og det er ikke sket. I tilladelse­n fra kommunen står der som sagt, at højresving er forbudt, siger miljøchef Pia Vendeholt.

Forgaeves indsats

Københavns Vestegns Politi fik anmeldelse­n om ulykken i går morges. Både politi- og ambulancef­olk var på stedet kort efter. Et øjenvidne har bekraeftet over for Ekstra Bladet, at politiet og redderne reagerede hurtigt.

– Der var omkring ti reddere, der forsøgte at genoplive hende. De kom meget hurtigt. De prøvede i lang tid at redde hende, så der må have vaeret en puls. Jeg vil tro, der gik 20-30 minutter, før de lagde En afspaerret svingbane og skiltning med højresving forbudt. Det var det sidste, moderen så, da hun kom cyklende og blev mast af en lastbil, der skulle til højre.

et klaede over hende og tog handskerne af, siger håndvaerke­ren Michael Christense­n, der arbejder taet på ulykkesste­det og fulgte reddernes indsats nøje.

Mor til fire børn

Kvinden kom cyklende ad Søborg Hovedgade og havde kort før ulykken afleveret sine to børn i henholdsvi­s 5. og

6. klasse.

Ekstra Bladet har talt med skoleleder på Søborg Skole Johan Rønne, som bekraefter, at to af kvindens børn går på skolen.

– Vi har forsøgt at tackle det bedst muligt efter omstaendig­hederne og fået assistance i form af krisehjael­p, siger Johan Rønne.

Skoleleder­en oplyser samtidig,

at alle børn på skolen er blevet informeret, mens undervisni­ngen i de to berørte klasser er blevet aflyst.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r havde kvinden også to andre børn, der ikke går på skolen.

Søger stadig vidner

Chaufføren, der kørte lastbilen, er dansk og var ikke påvirket

af alkohol ved ulykken, oplyser Københavns Vestegns Politi. De bekraefter desuden, at de pårørende er underrette­t.

I en pressemedd­elelse skriver politiet, at de stadigvaek søger vidner, som måtte have overvaeret ulykken. Københavns Vestegns Politi kan kontakt på telefon 43 86 14 48.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ??
FOTO: JONAS OLUFSON

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark