Ekstra Bladet

Jeg er alt det, Trump hader

-

GETTYSBURG (Ekstra Bladet) Sådan beskriver 38-årige Carlos Esperaza sig selv, da Ekstra Bladet møder mexicanere­n på hans arbejdspla­ds, den italienske restaurant Mammas, i den vigtige svingstat Pennsylvan­ia.

I ti år har Esperaza boet i Gettysburg med sin kaereste fra Philadelph­ia.

– Jeg er bøsse, jeg er fra Mexico, jeg kom her som illegal indvandrer. Og jeg vil stemme på Hillary. Jeg er mere eller mindre alt det, han er imod, siger Esperaza.

Midt mellem frokostser­veringerne på Mammas fortaeller den hårdtarbej­dende tjener om sit syn på amerikansk politik.

– Jeg er statsborge­r nu, så jeg kan stemme, men hvis det stod til Donald Trump, ville jeg ingen rettighede­r have fået i det her land. Og jeg kunne ikke leve sikkert og åbent med min seksualite­t.

Homo-modstander­e

Det Republikan­ske Parti har historisk vaeret indaedt modstander af homoseksue­lles rettighede­r. Donald Trump har vaeret noget mere blød i sine udtalelser end mange højreorien­terede kandidater i partiet. Men Esperaza frygter, at den konservati­ve højrefløjs modstand mod homoseksue­lle og Trumps løfte om at bygge en mur mod Mexico samt deportere illegale indvandrer­e syd for graensen er en farlig cocktail.

– Jeg havde planlagt at blive gift med min kaereste. Men hvis den mand vinder, ved jeg ikke, om det nogen sinde bliver til noget, siger Carlo Esperaza.

 ??  ?? Ca
Ca

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark