Ekstra Bladet

Hvor skal vi hen? Haarder: Løser ikke problemet

- DITTE O. LYNGE SIGNE L. PEDERSEN dol@eb.dk; slfp@eb.dk

Forestil dig en fremtid, hvor du ikke laengere skal betale licens.

Al offentlig public servicefin­ansiering ophører, og de offentligt ejede public service-stationer nedlaegges eller saelges.

Sådan lyder ét af fem scenarier for fremtidens medievirke­lighed, som i går blev praesenter­et.

De seneste to år har ti udvalgte personer – med tidligere EU-kommissaer og DRchef Connie Hedegaard i spidsen – arbejdet på rapporten ’Public service de naeste 10 år’.

Saelg TV2

Ud over licens-stop fremlagde udvalget også et andet scenarium, hvor TV2 saelges, og Radio24syv nedlaegges. Dermed koncentrer­es al public service hos DR.

Ikke just et forslag, der falder i god jord hos kulturmini­ster Afskaf licensen, og saelg eller nedlaeg DR, lyder et af de fem scenarier. Et andet går ud på at koncentrer­e al public service hos DR. – Den har ikke vaeret spild af tid, siger Bertel Haarder om den digre rapport.

Bertel Haarder (V).

– Scenariet, hvor DR skal overtage al public service i Danmark, vil jeg selvfølgel­ig advare imod. Det samme vil jeg sige om at nedlaegge Radio24syv og saelge TV2, lyder det fra ministeren, der endnu

ikke har haft mulighed for at laese den 200 sider lange rapport.

– Jeg har bladret i den, set figurerne, fulgt debatten, og så er jeg blevet praesenter­et for den to gange. Så jeg føler mig ret velinforme­ret efterhånde­n, understreg­er Bertel Haarder.

Han mener, at public service-udvalget belyser en vaesentlig problemsti­lling, herunder de unge, der er født i internet-tiden, og som ikke ser flow-tv, hører flow-radio eller laeser aviser.

– Rapporten er et relevant indspark i debatten, siger han og tilføjer:

– Men den løser jo ikke problemet.

– Har rapporten – og dermed også to års arbejde – vaeret spild af tid?

Jeg synes ikke, den har vaeret spild af tid. Og jeg vil ikke bebrejde udvalget, at de har vaeret laenge om det, selv om jeg bad om at få den før sommeren. Nu har jeg langt om laenge fået den. Fint.

Connie Hedegaard mener langtfra, at udvalgets arbejde har vaeret spild af tid. Tvaertimod er hun meget tilfreds med den faerdige rapport, fortaeller hun:

– Jeg synes, vi har løftet den opgave, vi har fået stillet. Der er forskel på, hvordan en 62-årig og en 12-årig bruger deres medier. Hvad ved forskninge­n? Hvad gør de i andre lande? Vi har i rapporten samlet og bearbejdet en masse materiale, der nu kan hjaelpe politikern­e til nogle mere kvalificer­ede afvejninge­r.

– Du har tidligere vaeret chef på DR i flere år. Er du den rigtige til at undersøge, hvad DR skal vaere og ikke skal vaere i fremtiden?

– Vi har jo ikke nedsat os selv. Det skal du spørge den davaerende kulturmini­ster og de medieordfø­rere, der valgte os i sin tid, om.

Scenariet, hvor DR skal overtage al public service i Danmark, vil jeg selvfølgel­ig advare imod

 ?? FOTO: FINN FRANDSEN/POLFOTO ??
FOTO: FINN FRANDSEN/POLFOTO
 ?? FOTO: JENS DRESLING/POLFOTO ??
FOTO: JENS DRESLING/POLFOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark