Ekstra Bladet

Per Stig Møller: Helt forkert at lade DR stå alene

-

Public Service-udvalgets nye rapport falder ikke i god jord hos den tidligere konservati­ve kulturmini­ster Per Stig Møller. Han mener, at DR fremover sagtens kan fungere som den helt store medie-muskel, men ikke på bekostning af de øvrige public service-kanaler:

– Det ville vaere en stor skam, hvis DR var alene om markedet. Det er vigtigt for mangfoldig­heden i mediecensf­inansiered­e billedet, at folk har mulighed for at få deres nyhedsdaek­ning samt samfunds- og kulturstof andre steder fra.

– Ikke fordi DR gør det dårligt, men fordi det er så nødvendigt, at folk har flere valgmuligh­eder, og at ting kan ses på flere forskellig­e måder – ligesom vi eksempelvi­s har flere vidt forskellig­e dagblade.

Det var Per Stig Møller selv, der i sin tid var med til saette Radio24syv i søen som en taleradio, der kunne konkurrere med Danmarks Radios P1.

Radio Møller

Derfor er det ikke overrasken­de, at han er ked af forslaget om at lukke kanalen og flytte midlerne til DR, før medieforli­get, som Radio24syv hører under, udløber i 2018.

– Hvis 24syv havde vaeret en fiasko, kan jeg garantere dig for, at så havde man kaldt den Radio Møller. Og det kan jeg jo konstatere, den ikke bliver kaldt. Derfor er det ikke blevet en fiasko, konstatere­r han selvsikker­t.

Per Stig Møller refererer til Radio24syv­s øgenavn Radio Møller, som kanalen fik i en kort periode omkring 2010, da kulturmini­steren besluttede, at en privat aktør skulle drive denne nye liat

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark