Ekstra Bladet

TRAENGER JEG MÅL ET TIL

FRUSTRERET: Christian Eriksen har ikke scoret i Premier League siden marts

- POUL FERDINAND MADS GLENN WEHLAST pf@eb.dk; mgw@eb.dk

Selv om alle taler om Kasper Dolberg, så er Christian Eriksen stadig landsholde­ts største stjerne.

De har begge brugt Ajax som første etape i en internatio­nal karriere. Og begge er kommet ind i landsholds­varmen som teenagere.

Men hvor den unge Ajax-angriber tilsynelad­ende slet ikke kan lade vaere med at score, så skyder Tottenham-stjernen med løst krudt.

Godt nok fik Eriksen omsider scoret sit første mål i Parken, da Åge Hareides tropper åbnede VM-kvalen med den foreløbigt eneste sejr mod Armenien i september.

Men i Premier League har midtbanesp­illeren ikke scoret siden marts, og i denne saeson er det kun lykkedes ham at finde målet for Tottenham i en cup-kamp mod undseelige Gillingham.

Svingende form

– Det er blevet et meget langt straek med mange uafgjorte og så lige et par nederlag, der har gjort meget ondt på os, siger Christian Eriksen og erkender, at formen har vaeret en anelse ustabil i denne saeson.

– Den har vaeret lidt svingende. Det har den vaeret for hele holdet. Vi har kaempet og løbet meget, men der har hele tiden vaeret små ting, der gik os imod. Et straffespa­rk eller et selvmål. Resultatma­essigt har vi ikke vaeret ret gode, men vi har skabt chancerne. Vi har bare ikke fået bolden det sidste stykke over stregen, siger han og fortsaette­r:

– Det er svaert at komme ind rytmen, når der er så mange kampe. Så kører man lidt i et tempo. Men mod Arsenal skabte vi chancerne, og det er nok en kamp, vi skulle have vundet.

Saesonens bedste indsats

Selv om traevaerke­t også stod i vejen for en dansker-scoring i The North London Derby, leverede Eriksen saesonens måske bedste indsats, hvilket han også selv bemaerker.

– Jo, det synes jeg. Hele saesonen har vaeret lidt svingende, og jeg har manglet de mål, som man bliver vurderet på i hele verden. Hvis du ikke har en assist eller scorer, får du lave karakterer af pressen. Sådan er fodbold. Spillemaes­sigt har det vaeret lidt under middel i nogle perioder, men i andre perioder har det vaeret fint. Målene har bare manglet.

– Så det, jeg kan bidrage med, er lige akkurat ikke sket. Så for mig handler det bare om at få proppet bolden i kassen. Så tror jeg, at det kører.

Og det vil vaere noget naer perfekt timing, hvis han finder vej til målet i fredagens gyser mod Kasakhstan, hvor alt andet end en dansk sejr reelt vil draebe den spinkle VM-drøm.

– Jeg har taenkt på kampen et par gange siden sidst. Det er klart, at mange af vores chancer for at komme til VM afhaenger af, at vi får tre point mod Kasakhstan. Så får vi en følelse af, at vi kan vaere med, siger Christian Eriksen om vejen ud af den triste stime.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark