Ekstra Bladet

Lasse Schöne: Dolberg taber ikke kasketten

- Mgw og pf

I en alder af 30 år har Lasse Schöne prøvet en del og haft mange holdkammer­ater, men han skulle ikke bruge lang tid for at se, at Kasper Dolberg ikke bare er et almindelig­t talent.

– Første gang, han traenede med, var i vinterpaus­en, hvor vi var i Tyrkiet på traeningsl­ejr. Allerede der kunne man se, at han havde potentiale. Han gjorde en god figur, og jeg tror også, at det var meningen, at han skulle op og snuse til førstehold­et og så ned igen. Men han har bidt sig fast og vist, at han er klart den bedste angriber, vi har, siger Lasse Schöne og uddyber:

– Han er hurtig. Han har en god førsteberø­ring og er dejlig at spille med, fordi han gerne vil have bolden.

– Men det bedste er, at hvis han er alene med målmanden, så scorer han også. Det er en af de ting, der gør ham til den spiller, han er. Det er virkelig imponerend­e, hvad han har opnået de seneste uger. Han har vaeret afgørende i de store kampe, og man slikker sig om munden, når han scorer nogle af de mål, han gør. Det er virkelig imponerend­e. Han har også en virkelig god familie bag sig, så han taber ikke kasketten lige med det samme, siger Lasse Schöne om sin unge holdkammer­at.

Ubekymret

Lasse Schöne kan godt forstå den enorme interesse, der lige nu hersker om Kasper Dolberg.

– Han fylder også utrolig meget dernede. De er glade for deres talenter, og hypen er stor, hvilket er naturligt, når han er så afgørende, som han er.

– Men jeg tror, at han tager det meget stille og roligt. Det er vist ret ligegyldig­t, om han spiller for 50.000 eller 500 tilskuere, og det er en ret god egenskab at have. Og så har han naesen for mål, siger Lasse Schöne, der tror, han kan overføre succesen fra klub- til landsholde­t.

– Det kan han, fordi han er så ubekymret en type.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark