Ekstra Bladet

VIL IKKE ENDE SOM RINGVRAG

STOPPER TIL SOMMER: Kasper Hvidt vil gerne vaere sportschef i DHF

- PETER BAGGE pba@eb.dk

Kasper Hvidt er stadig en af verdens bedste målmaend, selv om han har rundet de 40. Til sommer slutter han som aktiv. Det er hverken manglende redninger eller skavanker, som har fået en af verdens bedste målmaend, Kasper Hvidt, til at melde ud, at det snart vil vaere slut for hans vedkommend­e efter mere end 20 år i skudlinjen.

– Jeg vil ikke ende som et ringvrag, lyder det befriende aerligt fra den snart 41-årige målmand.

Han har gennem årtier haft styr på karrieren og kontrakter­ne. Nu ved han for første gang ikke, hvad fremtiden vil bringe, men han har en drøm.

Han kan som mange andre sagtens se sig selv som afløser for Ulrik Wilbek som sportschef.

Udmelding om at stoppe karrieren skyldes ikke, at Dansk Håndbold Forbund har henvendt sig med et tilbud om at blive den nye Wilbek, fastslår Kasper Hvidt, som tidligere har fået andre henvendels­er om spaendende job uden for håndbolden­s verden.

– Jeg har ikke fået en henvendels­e, men jeg ved heller ikke, om Dansk Håndbold Forbund har taenkt sig at definere jobbet ud fra personen eller ud fra de forventnin­ger, som man kunne have til en ny sportschef, siger Kasper Hvidt, som, efter at KIF Kolding København har fremtidssi­kret sig med bl.a. Lasse Boesen som sportschef, er ude af billedet til et lederjob i den saerpraege­de fusionsklu­b, som han selv var med til at skabe.

Internatio­nalt kendt

Efter mere end 20 år på toppen, hvoraf halvdelen af tiden er blevet udlevet i Spanien på storhold som FC Barcelona, San Antonio og Ademar Leon, er Kasper Hvidt ikke kun et kendt ansigt i det internatio­nale håndboldmi­ljø, men han er også en mand, som vil have nemt ved at begå sig på de bonede gulve.

Derudover har han herhjemme vaeret med i både Team Danmark og DIF's aktivkomit­é, så han er ikke blank ud i det idraetspol­itiske.

Nogle bombastisk­e og engagerede udmeldinge­r, som er kommet direkte fra hans store håndboldhj­erte, har undervejs kunnet bringe sindene i kog, men cv'et er uplettet.

Nøglespill­er i EM-triumf

På banen har Kasper Hvidt indskrevet sig blandt Danmarks store målmaend igennem tiderne sammen med Bent Mortensen, Erik Holst, Mogens Jeppesen og snart Niklas Landin.

Således var den snart forhenvaer­ende målmand en vigtig spiller i Danmarks første store triumf i herrehåndb­old, EM-titlen i Norge 2008, hvor han stod 471 minutter af samlet 480 minutter med en redningspr­ocent på godt 40.

Sandsynlig­heden for, at Danmarks Idraetsfor­bunds direktør, Morten Mølholm, som i tilfaeldet med et andet af dansk idraets topnavne, Bjarne Riis, vil stå frem og revse en eventuel ansaettels­e, må betragtes som ikkeeksist­erende.

– Det vil jeg da heller ikke håbe, at han ville gøre, siger Kasper Hvidt, der er lettet over at have taget beslutning­en om at stoppe.

– Min beslutning om et stop har laenge vaeret undervejs, og udmeldinge­n kommer nu, fordi den ikke skal gribe forstyrren­de ind i de mange vigtige kampe, som venter i det nye år, siger Kasper Hvidt, som, hvis der ikke er et job til ham, vil bruge den første tid efter et stop til at faerdiggør­e et spanskstud­ium.

– Jeg føler allerede en vis lettelse ved at have truffet beslutning­en, og jeg venter allerede spaendt på, hvad der vil ske i fremtiden, siger han. Kampe nåede Steven Gerrard at spille for Los Angeles Galaxy. Nu har den tidligere Liverpoola­nfører muligvis spillet sin sidste kamp. Om han vender tilbage til et lederjob i Liverpool er stadig uvist

Jeg føler allerede en vis lettelse ved at have truffet beslutning­en, og jeg venter allerede spaendt på, hvad der vil ske

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Stadig på toppen
FOTO: ERNST VAN NORDE Stadig på toppen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark