Ekstra Bladet

Stik piben ind, Lars Seier

- BJARNE RIIS MØLHOLMS MEN ALT OG VI MÅ JEG ER IKKE I STARTEN I ANTI DOPING-RAPPORTEN HVIS BJARNE RIIS HVIS LARS

deler som altid vandene. Dopingsynd­eren vil endnu en gang søge rampelyset på den internatio­nale cykelscene, og sammen med sin partner, Saxo Bank-aktionaere­n Lars Seier, vil han både drive et kontinenta­lhold og et World Tourhold.

Det er ikke faldet i god jord hos Danmarks Idraetsfor­bund, DIF, hvor direktør Morten Mølholm har svaert ved at kapere Bjarne Riis som rollemodel for unge cykeltalen­ter.

kvababbels­e skal ses i lyset af den rapport om doping i dansk cykelsport fra 1998 til 2015, som DIF og Anti Doping Danmark faerdiggjo­rde sidste år.

Bjarne Riis er den gennemgåen­de person, og i rapporten konkludere­s det, at den danske Tour de France-vinder ikke har lagt alle kortene på bordet. Kun en foraeldels­esfrist forhindred­e, at der blev rejst en dopingsag mod ham.

det vil Riis’ maegtige maecen, Lars Seier, blaese en hatfuld. I et udfald, som er en Oleg Tinkov vaerdigt, truer Lars Seier med at pudse sine advokater på DIF, hvis ikke Mølholm og hans kolleger klapper kaje.

Lars Seier vil ikke høre på kritik, når han nu sammen med Riis har investeret 40 millioner kroner i det, han selv kalder for Riis-Seier Project.

forstå, at han er rigtig vred, for han vil ikke nøjes med at sende en enkelt advokat i byen. Der skal flere til. Man ser det for sig: Lars Seier i spidsen for en hel flok habitklaed­te advokater vaelter ind gennem svingdøren i Idraettens Hus i Brøndby. Det vil blive et maegtigt syn, men det sker nu naeppe.

Hans grove angreb på DIF tjener hverken ham selv eller hans projekt med Riis noget godt. Doping er stadig et voldsomt problem i internatio­nal idraet. Også i cykelsport­en. Derfor er det kun naturligt, at DIF vaerner om de vaerdier, som dansk idraet bygger på. Det ville vaere en undladelse­ssynd ikke at gøre det.

tilhaenger af livstidsst­raf. Heller ikke til Bjarne Riis, som utvivlsomt er en kapacitet på sit felt. Men i modsaetnin­g til for eksempel Michael Rasmussen gjorde Bjarne Riis ikke rent bord, da han havde muligheden i forbindels­e med Anti Doping-rapporten.

Ifølge efterforsk­erne fra DIF skjulte Bjarne Riis ting, og han har stadig svaert ved at forholde sig til dopingsage­rne på sit tidligere cykelhold. Det gaelder blandt andet affaeren med Tyler Hamiltons bloddoping, som min kollega Brian Askvig også berørte i sit interview med Bjarne Riis i søndags.

af januar 2005, efter et forrygende år som boss for Team CSC, sagde Bjarne Riis i et interview med Ekstra Bladet, at hans ryttere skulle vide, at han blandede sig i alt. Kun med total åbenhed og aerlighed fra rytternes side kunne han drive sin forretning, som han ønskede det.

– Jeg skal vide, om de har fået bank af konen, eller om deres hund har høfeber. Jeg skal vide, om de har sovet godt, og jeg skal vide, om de har traenet, som jeg forventer. Alt, hvad den enkelte gør, har en konsekvens for holdet. Hvis vi ikke er loyale og aerlige over for hinanden, så har det en konsekvens – for eksempel at vi ikke vinder cykelløb, sagde Bjarne Riis dengang.

fortaeller Jörg Jaksche, som kørte for Team CSC i 2004, at Bjarne Riis anså doping for at vaere en del af jobbet, og det var aldrig et spørgsmål, om det var godt eller dårligt eller ulovligt eller ej.

Sammen med de tidligere CSC-ryttere Bo Hamburger, Tyler Hamilton og Michael Rasmussen har Jaksche i vidneudsag­n oplyst, at Riis havde kendskab til og/eller medvirkede til deres dopingbrug.

havde spillet efter reglerne, havde han suspendere­t dopingmisb­rugerne og meldt dem til antidoping­myndighede­rne. Det gjorde han som bekendt ikke. Hvis han for alvor havde ønsket at viske tavlen ren, så han kunne begynde på en frisk til glaede for både sig selv og dansk cykelsport, havde han deltaget aktivt i Anti Doping-rapporten.

Det gjorde han heller ikke. Han ruttede ikke med sandheden. Så selvfølgel­ig er DIF oppe på dupperne, når Riis melder sine store planer ud. For tvivlen vil altid vaere der.

Hans grove angreb på DIF tjener hverken ham selv eller hans projekt med Riis noget godt Man ser det for sig: Lars Seier i spidsen for en hel flok habitklaed­te advokater vaelter ind gennem svingdøren i Idraettens Hus i Brøndby

Seier virkelig vil det her projekt, så overbevise­r han Riis om, at han skal opsøge DIF og Anti Doping Danmark, så de sidste sten i skoen kan blive fjernet. Og Riis må helt sikkert gerne tage en advokat eller to med.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark