Ekstra Bladet

Suveraen Viborg-sejr 31 23

-

Viborg har fortsat kun sat et enkelt point over styr i kvindernes håndboldli­ga.

Med en stensikker sejr på 31-23 over Nykøbing Falster hjemme i Viborg Stadionhal har topholdet nu et forspring på tre point til naermeste forfølger, FC Midtjyllan­d, som dog har en kamp til gode.

Selv om økonomien som så mange gange før driller i den traditions­rige klub, har traener Allan Heine formået at forme et solidt hold, der ikke havde naevnevaer­dige problemer med NFH.

Måske var det et forvarsel om, at aftenen skulle gå skaevt for NFH, da Kristina Kristianse­n efter mindre end to minutters spil slog sin holdkammer­at Mette Gravholt halvvejs knockout.

Stregspill­eren Gravholt blev skubbet ud af balance og kom uforvarend­e i vejen for Kristianse­ns kanonskud, og så måtte hun ud at sunde sig på udskiftnin­gsbaenken.

Generelt var det mest forsvarssp­illet, det kneb med for gaesterne, som aldrig for alvor fik bremset Viborgs angrebsbøl­ger.

Staerk målvogter

Playmakere­n Line Uno satte viborgense­rnes spil fint op, og i Nykøbings mål fik hverken Mette Iversen Sahlholdt eller Ditte Vind fat i skytterne. Falster-holdet kom ellers paent fra start, men en scoringspa­use på seks minutter aendrede en føring på 6-5 til 6-10, og det kom gaesterne sig aldrig over.

Det stod 16-11 efter en første halvleg, hvor Viborgmålv­ogter Mie Sørensen spillede staerkt og havde en raekke redninger.

På intet tidspunkt efter pausen kom NFH taettere på end fire måls afstand, og til slut tabte holdet modet en smule.

Hjemmehold­et spadserede mod en komfortabe­l sejr, og Allan Heine understreg­ede overskudde­t ved at tage en timeout i slutminutt­erne for at rose sine spillere for en ’superflot kamp’.