Ekstra Bladet

OB ER I STØRST KRISE

Krisen kradser hårdere og hårdere på Fyn, hvor Kent Nielsen nok skal glaede sig over strukturae­ndringerne i Superligae­n, mener den tidligere landsholds­spiller

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk AAB

Flere af dansk fodbolds traditions­klubber har gang i en frygtelig Superliga-saeson.

Tilbage i juli drømte de højt om at blive en del af det nye mesterskab­sslutspil, men i stedet kommer 2016/17 til at handle om at undgå nedrykning for flere af dem. Måske endda dem alle.

AGF er trods point i de to seneste kampe seks point fra top seks, AaB kan slet ikke score mål laengere, og OB og Esbjerg kaemper om at undgå sidsteplad­sen i ligaen.

Men hvor står det egentlig vaerst til lige p.t.? Ekstra Bladets fodboldkom­mentator Stig Tøfting er ikke i tvivl:

– På baggrund af, at Esbjerg endelig fik en sejr og faktisk spillede en fornuftig kamp, kan vi ikke komme uden om, at OB er det sted, hvor problemern­e er størst i øjeblikket.

– Man taenker 'kan de overhovede­t komme ud af det her'?

OB tabte søndag 1-2 på hjemmebane til oprykkeren Lyngby. Dermed er det kun målscoren på minus 13, der holder dem foran Esbjerg i bunden af raekken.

En smule fredede traenere

Sølle 11 point har OB hentet i de første 16 kampe. Slutspille­t kommer fynboerne ikke i, men den nye struktur kan ifølge Tøfting alligevel vaere en fordel for Odense-klubben. I hvert fald for klubbens traener, Kent Nielsen.

– Traenerne er en smule fredede i denne saeson. Havde det vaeret med den gamle struktur med to nedrykkere, så var Colin Todd røget ud i Esbjerg, og OB ville også have vaeret meget nervøse. OB har så store problemer med at skabe noget, at man for alvor må frygte, om de overhovede­t kan komme ud af krisen.

Lyngby havde fødselar i rollen som dobbelt målscorer mod OB.

– Nu er jeg sikker på, at de lader ham beholde jobbet, men fortsaette­r problemern­e ind i december, kan det ikke udelukkes, at OB skifter Kent ud, så en ny traener får nogle måneder, inden det bliver alvor med nedrykning­skampe i foråret, siger Stig Tøfting.

Den tidligere landsholds­spiller synes som de fleste andre, at Kent Nielsen er en dygtig fodboldtra­ener, men det er ikke altid nok. Hvis resultater­ne bliver ved med at svigte, ryger også dygtige traenere på et tidspunkt.

Tingene fungerer bare ikke

– I Esbjerg har man vaeret nede og skrabe bunden. Alle var enige om, hvor ringe det har vaeret, men de problemer har OB ikke haft. Der har ikke vaeret problemer med indstillin­gen.

– Tingene fungerer bare ikke. Så spørgsmåle­t er, hvor lang tid Kent kan vaere der,

siger Stig Tøfting, der på sin tidligere klubs vegne isaer er bekymret over de manglende mål:

Fortsaette­r problemern­e ind i december, kan det ikke udelukkes, at OB skifter Kent ud OB's problem er langt vaerre. De har svaert ved at skabe noget

– De har lavet 13 – faerrest i hele ligaen – og det er ikke sådan, at de vader i chancer. AaB er også i problemer, men de har spillet sig til chancerne. De har bare ikke scoret på dem.

– OB's problem er langt vaerre. De har svaert ved at skabe noget.

OB og de øvrige klubber holder nu knap et par ugers landskamp-pause, inden Superligae­n genoptages 18. november. Naeste opgave for kriseramte OB er en hjemmekamp mod Brøndby. – De mødte Superligae­ns dårligste defensiv. Esbjerg havde lukket 36 mål ind før kampen, og det havde de også efter opgøret. Det er skuffende, at AaB har så svaert ved at score, for chancer kan de godt skabe. Men ét mål i fem kampe fortaeller alt om et hold i akutte scoringspr­oblemer.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Kan de overhovede­t komme ud af det her?
FOTO: CLAUS BONNERUP Kan de overhovede­t komme ud af det her?
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark