Ekstra Bladet

SENDTE SMS FRA OFFERS TELEFON

'Afskeds-sms' indgår i anklagemyn­dighedens beviser mod 41-årig syrisk mand, der er tiltalt for drabet på Hediga Morad

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@eb.dk PRIVATFOTO

Efter at have draebt den 34årige mor til to Hediga Morad, komponered­e hendes 41-årige syriske eksmand en lang afskeds-sms, som han sendte fra kvindens mobil til sig selv.

Det mener anklagemyn­digheden fra Sydsjaella­nds og Lolland-Falsters Politi, som ved Retten i Nykøbing Falster i går tog i går hul på en usaedvanli­g drabssag uden lig.

'Min skat, du skal ikke ringe til mig nu. Jeg er taget med min veninde, og hvis du ser, at min telefon er lukket, skal du ikke blive bekymret. For jeg vil slappe af og revurdere min situation. Jeg er til dig, og vi vil vende tilbage til hinanden', står der blandt andet i beskeden, som er sendt om eftermidda­gen 10. oktober 2015 og dermed naesten et døgn efter, at den 34årige mor til to, Hediga Morad, blev set for sidste gang.

Teleoplysn­inger og data indhentet fra DSB viser ifølge politiet, at kvinden på dagen for sin forsvinden tog toget med sine to børn fra Vejle og til den 41-årige eksmands hjem i Vordingbor­g.

Vendte aldrig hjem

Men Hediga Morad vendte aldrig hjem, og politiet har siden hendes forsvinden efterforsk­et sagen som et drab. I afskeds-beskeden får den 41-årige eksmand også besked på at tage sig godt af parrets to børn.

'Det kan godt vaere, at det vil vare lidt laenge (før jeg vender hjem, red.). Du skal heller ikke lede, for du vil ikke finde mig. Når tingene er faldet til ro, vil jeg ringe til dig og fortaelle dig, at jeg har savnet dig', står der blandt andet i 'afskeds-sms'en', som blev laest op under anklager Anne Marie Finks forelaegge­lse af sagen i går formiddag.

Ville skjule forbrydels­e

– Det er anklagemyn­dighedens opfattelse, at beskeden i virkelighe­den er skrevet af tiltalte som et led i at kamuflere sin forbrydels­e. Det er selvfølgel­ig en af de punkter, der vil vaere genstand for bevisførel­se i løbet af sagen her, sagde Anne Marie Fink.

I den forbindels­e har anklagemyn­digheden indkaldt en lektor i sprog, som har foretaget sammenlign­inger af de mange sms-beskeder, der er sendt mellem Hediga Morad og hendes eksmand i tiden op til kvindens forsvinden.

Sammenlign­er sprog

– Man har sammenlign­et resultater­ne med sproget i afskeds-sms'en, og konklusion­en vil komme frem senere i sagen, lød det fra anklageren i går.

Den 41-årige mand naegter sig skyldig i de alvorlige anklager, der ud over drab taeller trusler på livet og en kortvarig bortførels­e af parrets faelles datter en måned før Hediga Morads forsvinden.

Politiets hunde, helikopter­e og dykkere har siden efteråret 2015 forgaeves forsøgt at finde liget af Hediga Morad. Under gårsdagens retsmøde kom det frem, at der ud over problemer med foraeldrem­yndigheden formentlig også udspillede sig et trekantsdr­ama mellem kvinden og hendes fraskilte mand i efteråret 2015.

Der er afsat syv retsdage til sagen.

 ??  ?? 34-årige Hediga Morad er blevet myrdet, mener politiet – selv om det endnu ikke er lykkedes at finde hendes lig.
34-årige Hediga Morad er blevet myrdet, mener politiet – selv om det endnu ikke er lykkedes at finde hendes lig.
 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Efterforsk­ere arbejder på højtryk i området ved Marienlyst skov, hvor man i februar sidste år fandt en overfladis­k grav, som politiet mener kan have vaeret tiltaenkt Hediga Morad.
FOTO: PER RASMUSSEN Efterforsk­ere arbejder på højtryk i området ved Marienlyst skov, hvor man i februar sidste år fandt en overfladis­k grav, som politiet mener kan have vaeret tiltaenkt Hediga Morad.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark