Ekstra Bladet

Kom hertil med falsk identitet

-

Under gårsdagens retsmøde kom det frem, at Hediga Morad, hendes davaerende mand og parrets to børn ankom til Danmark i 2014 under falske identitete­r.

– Det er i efterforsk­ningen blevet klart for os, at den identitet, parret har levet med i Danmark, i virkelighe­den er en anden end den, de er født med, sagde anklager Anne Marie Fink som forklaring på, at der i anklageskr­iftet mod den 41-årige mand optraeder to forskellig­e navne for både Hediga Morad og den tiltalte.

Parret havde inden ankomsten til Danmark forladt Syrien og boet nogle år i Italien.

– Jeg havde fået at vide af folk, at hvis jeg købte falske papirer, så ville vi nemmere få opholdstil­ladelse i Danmark, og det ville ikke fremgå, at jeg også havde tilladelse i Italien. Det var, for at vi kunne blive, forklarede den tiltalte Helil Meme til retten om baggrunden for de falske identitete­r.

Den 41-årige velfrisere­de, syriske mand, der baerer et tykt, sort skaeg med grå staenk, har siden december 2015 vaeret anholdt i drabssagen. En arabisk tolk er tilkaldt til afhøringen af manden, der dog ikke blev afsluttet ved gårsdagens retsmøde.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark