Ekstra Bladet

Naevnsform­and: DF skal stå skoleret

-

Formanden for EuropaNaev­net har hidtil omtalt sig i forsigtige vendinger om Ekstra Bladet afsløringe­r af DF’s kreative brug af naevnets oplysnings­midler.

Men nu tager Anne Marie Meldgaard bladet fra munden.

– Jeg vil indkalde Dansk Folkeparti til et møde for at få en redegørels­e på baggrund af de oplysninge­r, som Ekstra Bladet kommer med. Hvis de her bilag og udsagn står til troende, så har jeg svaert ved at se, at det her handler om debat og oplysning om Europa, bulder hun.

– Jeg efterspørg­er regnskaber og de faktiske udgifter, så vi kan se, hvor stor en andel, der har vaeret til EU, og hvor stor en andel, som har vaeret andet aktivitet. – – Det kan jeg ikke sige ud fra det, som står i avisen, men jeg kan se, at der er mange moralske spørgsmål i forhold til at bruge penge, som er øremaerket direkte til oplysninge­r om EU. Der kan vaere tale om et tillidsbru­d. –

Hvad mener du om, at man bruger penge til EU-oplysning til at holde grundlovsm­øder?

Er der tale om regelbrud?

og den slags hører ikke under EUoplysnin­g. Det er almindelig drift i en partiforen­ing. –

Er der tale om et tillidsbru­d i den måde, som pengene er blevet brugt på?

– Det kan vaere tale om et tillidsbru­d – saerligt hos revisoren – da regnskabet er revideret, og jeg er noget overrasket over, hvis de her ting er betalt med penge til EU-oplysning.

Anne Marie Meldgaard fastslår desuden, at det ikke er acceptabel­t at bruge oplysnings­penge på DF-udstyr som kuglepenne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark