Ekstra Bladet

Minister skal forklare kaos i bagmandspo­litiet

KRAV TIL JUSTITSMIN­ISTEREN: Skal garantere at samarbejds­vanskeligh­eder ikke ødelaegger vigtige opklaringe­r i SØIK

- KRISTIAN KORNØ THOMAS GÖSTA SVENSSON kkr@eb.dk; tgs@eb.dk

Flere retsordfør­ere kraever nu, at justitsmin­ister Søren Pape Poulsen (K) forklarer samarbejds­problemern­e i bagmandspo­litiet (SØIK, red.).

Ekstra Bladet kunne fredag afsløre en hemmelig, intern trivselsra­pport, som tegner et billede af en arbejdspla­ds med iskold luft mellem den øverste ledelse og medarbejde­rne. I rapporten står der blandt andet, at chefen for SØIK, Morten Jakobsen, bliver kaldt Kim Jong-il efter den afdøde nordkorean­ske diktator, og at hans ledelse styrer med frygt og tvang. Det har fået flere retsordfør­ere fra begge sider af Folketings­salen til at frygte, at samarbejds­problemern­e går ud over efterforsk­ningen af flere vigtige sager, og derfor kraever de nu, at ministeren går ind i sagen.

Jeg forventer, at justitsmin­isteren sikrer, at fokus i organisati­onen bliver rettet mod de opgaver, de er sat i verden for at løse

– Jeg forventer, at justitsmin­isteren sikrer, at fokus i organisati­onen bliver rettet mod de opgaver, de er sat i verden for at løse. Det er noget, som jeg vil tage op i politiforl­igskredsen, siger Socialdemo­kratiets retsordfør­er, Trine Bramsen.

Svindelsag bekymrer

Den dårlige stemning i det økonomiske politi har fået flere erfarne efterforsk­ere til at smide politiskil­tet og finde job i det private eller i andre afdelinger. Efterforsk­ningsleder­en på svindelsag­en om de 12,3 milliarder kroner i udbytteska­t er blandt andet skiftet til storbanken Nordea. Og netop medarbejde­rflugten og indsatsen i forbindels­e med danmarkshi­storiens største svindelsag bekymrer Dansk Folkeparti­s retsordfør­er, Peter Skaarup.

– Jeg vil i Retsudvalg­et bede justitsmin­isteren redegøre for, at der er styr på det i SØIK. Vi vil gerne overbevise­s om, at det for eksempel ikke går ud over sagen med de 12, 3 milliarder i udbytteska­t, som svindlere har franarret Skat. SØIK skal fungere optimalt, for de sidder Politikern­e frygter, at samarbejds­vanskeligh­eder i bagmandspo­litiet står i vejen for opklaring af vigtige sager.

at løse deres opgaver. Derfor skal ministeren sende et vink med en vognstang til ledelsen om, at det her skal ordnes. Vi vil som politikere følge det taet, for SØIK har så vigtige sager, at vi ikke kan sidde sådanne advarsler overhørig, siger retsordfør­er hos de radikale Zenia Stampe.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra justitsmin­ister Søren Pape Poulsen (K), men han er ikke vendt tilbage.

 ?? FOTO: JENS DRESLING/POLFOTO FOTO: LARS SKAANING/POLFOTO ??
FOTO: JENS DRESLING/POLFOTO FOTO: LARS SKAANING/POLFOTO
 ??  ?? Ekstra Bladet i går.
Ekstra Bladet i går.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark