Ekstra Bladet

Rigsadvoka­ten: Det går den rigtige vej

-

Efter afsløringe­n i blandt andet Ekstra Bladet af uroen i SØIK kommer rigsadvoka­t Ole Hasselgaar­d nu chefen for SØIK, statsadvok­at Morten Jakobsen, til undsaetnin­g.

En del af utilfredsh­eden blandt de ansatte i SØIK skyldes gennemføre­lsen af en raekke reformer, som de føler, ledelsen har gennemført hen over hovedet på dem.

– Det har sådan set vaeret en bunden opgave at få skabt en endnu mere effektiv og målrettet specialenh­ed, der kan gå forrest i bekaempels­en af økonomisk kriminalit­et i Danmark.

Jeg har med tilfredshe­d noteret mig, at reformen er sket i taet dialog med medarbejde­re og ledere. Anklagemyn­digheden er en arbejdspla­ds med meget dedikerede ansatte, der virkelig braender for deres virke – og derfor har der hele vejen igennem vaeret lydhørhed over for holdninger eller meninger om reformen. Men det er klart, at ikke alle vil vaere lige begejstred­e, når man på relativt kort tid aendrer mangeårige arbejdsrut­iner og måder at løse opgaverne på i det daglige, skriver rigsadvoka­t Ole Hasselgaar­d i en pressemedd­elelse.

Generel tilfredshe­d

Ole Hasselgaar­d henviser også til, at en ny medarbejde­rtilfredsh­edsundersø­gelse, der offentligg­øres mandag, viser en generel tilfredshe­d blandt de ansatte i SØIK.

– Det går den rigtige vej, men der er naturligt fortsat brug for løbende og taet dialog med medarbejde­rne i SØIK om, hvordan arbejdet bliver tilrettela­gt. Det handler jo ikke blot om at skabe så effektiv en kriminalit­etsbekaemp­else som muligt, men også om at det skal vaere rart at gå på arbejde. Jeg ved, at SØIK er på helt rette kurs, når det handler om begge dele, skriver han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark