Ekstra Bladet

KASTRUPS MEDIEBROK

- SOM JOURNALIST I ÅR KUNNE DE BERLINGSKE HAR HVORDAN ÅRETS UBETINGET MEN HELLER IKKE I ÅR MIG, VAR DET OP TIL kastrup@eb.dk

er det et stykke tid siden, jeg har taget Cavling-komitéen, som uddeler årets angiveligt fornemste journalist­pris, alvorligt.

I over ti år har jeg ment, at Flemming Rose burde få den. Og jeg har i mange af årene vaeret med til at indstille ham.

også have givet den til Ekstra Bladets Per Mathiessen for at blotlaegge Dansk Folkeparti­s fifleri med EU-penge.

imidlertid nu fået prisen for ’Gyllegate’, som sagen kaldes. Tre journalist­er har dokumenter­et, at Miljøog Fødevaremi­nisteriet forskønned­e beregninge­rne i regeringen­s landbrugsp­akke, så pakken kom til at fremstå grønnere. Udmaerket.

Det var bare ikke Berlingske, der vaeltede Eva Kjer Hansen som minister. Det var de konservati­ve.

Ekstra Bladets vedvarende afsløringe­r af Morten Messerschm­idt og Dansk Folkeparti­s misbrug af EU-midler blev end ikke nomineret til dansk journalist­iks angiveligt fornemste pris. Det var åbenbart alt for konkret til en komité, hvis faglighed efterhånde­n synes at fortone sig i metodesnak og mediebias.

mest omtalte politiske skandale helt unddrog sig Cavling-komitéens fulde opmaerksom­hed, er for mig et fagligt mysterium.

Det samme var i år tilfaeldet med nok en udeladelse af Flemming Rose. I over ti år har Rose vaeret truet på livet. Og hvorfor? Fordi han har forsvaret journalist­ikkens vaesentlig­ste virkegrund­lag: ytringsfri­heden.

Og i 2016 har han med sin udgivelse af 'De besatte', der fortaeller historien om at blive presset ud af sin egen avis af en megalomani­sk bestyrelse­s- og fondsforma­nd tilmed personific­eret, hvad enhver uafhaengig journalist bør prise.

Det samme var i år tilfaeldet med nok en udeladelse af Flemming Rose. I over ti år har Rose vaeret truet på livet

kunne Rose blive nomineret. Ligesom sidste år, hvor jeg i øvrigt også blev flov på mit fags vegne.

Der er selvsagt tildelinge­r de seneste år, der er i orden. Morten Pihl fra JyllandsPo­sten for at afsløre laegers misbrug af betroede midler til egen luksus kan naevnes.

Men skaeverter­ne er blevet for åbenlyse. DR’s ’afsløring’ med skjult kamera af, at man som formuende kunde i Jyske Bank kan få hjaelp til at betale mindst muligt i skat med lovlige midler, bør fremhaeves.

Det modsatte havde vaeret mere opsigtsvae­kkende og angribelig­t.

Tillykke til Berlingske­s journalist­er med årets tildeling, bevares. De har udført et møjsommeli­gt arbejde.

 ?? FOTO: JACOB EHRBAHN ?? Mon ikke Cavling skammer sig?
FOTO: JACOB EHRBAHN Mon ikke Cavling skammer sig?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark