Ekstra Bladet

Risikoen for fejlkøb synes mere og mere overhaenge­nde

MAN SKULLE TRO, DANMARK HAR

-

at en sådan udmelding ville give alvorlige dønninger hos partierne bag forsvarsfo­rliget, for prisen er helt afhaengig af, at USA overholder sit løfte om at købe 2500 F-35-fly.

Men nej – de fleste danske politikere er meget lidt bekymrede.

For som Socialdemo­kratiets forsvarsor­dfører, Henrik Dam Kristensen, udtrykker det: – Der er ingen grund til at tage sorgerne alt for meget på forskud!

offentlige milliardin­dkøb, er der ellers al mulig grund til at tage sorgerne på forskud, for det plejer at ende galt. at minde om DSB’s skandalera­mte Behøver vi IC4-tog? Eller indkøbet af de it-systemer, som er medskyldig­e i Skats kollaps? F-35-kampflyet som Trump truer med at laegge på is.

endnu ikke indgået en endelig aftale om prisen på de 27 kampfly – men vi har valgt type, selv om det ikke er faerdigudv­iklet, og selv

købe reservedel­e, om vi allerede nu er begyndt at som vil udgå undervejs.

En beslutning fra amerikansk side om at opgive eller reducere kraftigt i F-35-programmet vil uundgåelig­t påvirke både pris og tidshoriso­nt for andre.

udvikling, som regeringen bør forholde sig til her og nu for at undgå en ny indkøbsska­ndale. sidste øjeblik forhandlet en klausul De radikale fik i ind, der giver Danmark mulighed for at annullere de sidste seks kampfly, hvis pris eller tidshoriso­nt aendrer sig. Men det vil kun vaere et plaster på såret, hvis Trump gør alvor af sine trusler.

Henrik Dam Kristensen ligger underdreje­t og

kunne han passende afventer et udspil fra Trump, spekulere over, om Socialdemo­kratiet nu alligevel skal gå med til at investere det meste af forsvarsbu­dgettet på indkøb af nye kampfly.

fejlkøb synes mere og mere overhaenge­nde. Vi frygter, at de 56,4 milliarder kroner ender med at blive investeret i et projekt, der får at tale om luftens IC4-tog. os alle til

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark