Ekstra Bladet

FORMEL 1-HOLD PÅ RANDEN AF KOLLAPS Saettes under administra­tion

Ifølge BBC kan dagene i Formel 1 vaere talte for Manor

- ANDERS JUNGE ERNST aje@eb.dk

Forrige saesons bagtrop i Formel 1-feltet synes at have kurs mod et ufrivillig­t snarligt farvel til sporten.

Engelske BBC skriver, at Manor Racing er blevet sat under administra­tion, og uden en økonomisk indsprøjtn­ing vil holdet derfor vaere nødsaget til at lukke ned.

En kilde taet på teamet skulle have fortalt BBC, at mandskabet fredag blev informeret om den triste situation og de dystre fremtidsud­sigter.

Det har laenge vaeret kendt, at miniputten i Formel 1-feltet var på jagt efter en investor, der kunne skabe ro omkring den finansiell­e situation, men selv om flere potentiell­e købere angiveligt har vaeret i spil, er det endnu ikke lykkedes at nå frem til en løsning.

Håber stadig

Torsdag aften skulle den britiske forretning­smand Stephen Fitzpatric­k, der har stået for finansieri­ngen af holdet, så have besluttet at smaekke kassen i. Dermed er holdet altså nu sat under administra­tion.

Konsekvens­erne heraf kan selvsagt blive en reducering fra 11 til 10 hold i den kommende Formel 1-saeson, men både BBC og Sky Sports skriver, at Manor endnu ikke har opgivet håbet om at holde sig i live. Den kommende Formel 1-saeson kan blive uden Manor. Her er det Pascal Wehrlein i Manor nr. 94 foran Kevin Magnussen.

Man vil frem mod starten på saesonen forsøge at tilknytte en ny investor. Sker det ikke, drejes nøglen om. Det vil i vaerste fald betyde et farvel til godt og vel 200 ansatte. Og altså to saeder i Formel

1-feltet.

Manor har endnu ikke sat navne på de kørere, der var udset til at repraesent­ere teamet i den kommende saeson.

Spørgsmåle­t er nu, om den

udvaelgels­e overhovede­t bliver aktuel.

I forrige saeson lykkedes det Manor at komme på tavlen en enkelt gang, da Pascal Wehrlein på naermest mirakuløs vis sikrede holdet et

enkelt VM-point qua tyskerens tiendeplad­s i Østrigs Grand Prix.

Det aendrede dog ikke på, at mandskabet sluttede sidst i tabellen for konstruktø­rer, da Sauber overhalede teamet

i saesonens naestsidst­e løb i Brasilien. Felipe Nasr scorede to point på hjemmebane­n, og det var lige akkurat nok til at skubbe Manor vaek fra naestsidst­e-pladsen.

 ?? FOTO: JAN SOMMER ??
FOTO: JAN SOMMER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark