Ekstra Bladet

Formel 1-boss: Ferrari er skyld i Vettels nedtur

- ANDERS FUNDER af@eb.dk

Den rutinerede racerkører Sebastian Vettel vandt tre grand prixer i 2015 i sin første Formel 1-saeson for det italienske team Scuderia Ferrari.

Men planen og forhåbning­erne om at kunne genvinde verdensmes­terskabet i Ferrari-bilen gik i vasken sidste år.

Ferrari-teamet havde problemer med deres daek, mens vognen manglede downforce og ofte var upålidelig.

Teamets tekniske direktør, James Allison, forlod desuden Ferrari halvvejs i saesonen.

Dykket i niveau

Formula One Groups administre­rende direktør og kommerciel­le chef, Bernie Ecclestone, har vaeret taet på Sebastian Vettel gennem hele hans karriere.

Og den 86-årige Formel 1boss mener, at tyskeren snarere har vaeret offer for teknisk tilbagegan­g hos Ferrari end at vaere skyld i sin egne utilfredss­tillende resultater.

– Ferrari er virkelig dykket i niveau siden Michael Schumacher-aeraen, siger Ecclestone i et interview med det tyske medie Sport Bild.

– Der er for mange italienere, der arbejder for teamet, fortsaette­r Ecclestone.

– Jeg har intet imod Italien, men det nytter ikke noget at have et hold, der udelukkend­e kører på italiensk dna. Ferrari har brug for nyt friskt blod. Jeg er sikker på, at Sebastian Vettel gør alt, hvad han kan for at opnå succes med holdet. Men spørgsmåle­t er, hvor frie tøjler de fremover vil give ham?

– Det er ikke hans fejl, at han ikke vinder sine løb. For det drejer sig i stedet om bilen og teamet, siger han.

Man kunne fornemme splittelse­n mellem Vettel og resten af Ferrari-hierarkiet, da team-boss Maurizio Arrivabene sagde, at deres tyske racerkører for alvor manglede at bevise sin duelighed hos Ferrari, skriver motorsport­smediet Autosport.

Vredesudbr­ud

Scuderia Ferraris praesident, Sergio Marchionne, påpegede, at Vettel skulle agere mere fattet og profession­el i cockpittet, fordi tyskeren i den seneste saeson har haft en lang raekke af store vredesudbr­ud både i og uden for racerbanen.

Men trods kurrer på tråden mellem Vettel og Ferrari og holdets formdyk i 2016 mener Ecclestone stadig, at tyskeren vil vaere tro mod sit nuvaerende hold.

– Sebastians mission er Ferrari, tilføjede Ecclestone.

– Sådan som jeg kender ham, så gør han alt for at fuldføre de missioner, han bliver stillet over for, slutter han. Formel 1-boss Bernie Ecclestone mener, Sebastian Vettel har vaeret offer for teknisk tilbagegan­g hos Ferrari.

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark